Trafikte vatandaşlara ceza yağdıran fahri müfettişlerin 124'ü alkollü araç kullanmaktan, 11'i ise hız limitlerini aştığı için görevinden oldu

Haber Giriş : 21 Aralık 2003 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafikte vatandaşlara ceza yağdıran fahri müfettişlerin 124'ü alkollü araç kullanmaktan, 11'i ise hız limitlerini aştığı için görevinden oldu

Trafik kurallarını ihlal eden araçlara ceza kesilmesi için tutanak hazırlayan fahri trafik müfettişlerinin 124'ü alkollü araç kullanmaktan, 11'i bir yılda beş kez hız limitini aşmaktan görevinden oldu.
Fahri trafik müfettişleri toplantısında konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Abdullah Bolcu, müfettişlerin beş yılda 1 milyon 297 adet trafik suçu tespit tutanağı hazırladığını belirtti. Bu tutanakların 1 milyon 256 bininin trafik ceza tutanağına dönüştürüldüğünü söyleyen Bolcu'nun fahri müfettişlerle ilgili verdiği veriler ise düşündürücüydü.
Bolcu'nun açıklamalarına göre, 381 müfettiş eğitime katılmadığı, 124 müfettiş alkollü araç kullandığı, 29 müfettiş hâkim ve savcı kararı, 46 müfettişin görevini kötüye kullandığının tespiti, 70 müfettişin vefat etmesi, 83 müfettişin istifa etmesi, 11 müfettişin bir yıl içinde beş kez hız limitini aştığının tespiti ve 67'sinin de çeşitli nedenlerle görevine son verildi. Tüm Türkiye genelinde 9 bin fahri trafik müfettişi bulunuyor.
Abdullah Bolcu, bazı trafik müfettişlerinin kurallara uymadığını gördüklerini belirtirken, "Bazı arkadaşlarımız verilen kimlik kartını nüfuz sağlamak amacıyla kullanıyormuş, kimi müfettişlerimiz ise görev başındaki polis memurlarına müfettiş olduklarını beyan ederek müdahale ediyorlarmış. Kimliklerinizi ev halkı dahi bilmeyecek, bu sizin can güvenliğiniz içindir" dedi.

haberturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber