Sivas'ın Alacahan Beldesi'nde şebeke suyu hasta etti

Sivas Kangal İlçesine bağlı Alacahan Beldesi'nde içtikleri şebeke suyundan zehirlendiklerini iddia eden çoğu çocuk onlarca kişi hastanelere akın etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Temmuz 2013 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ın Alacahan Beldesi'nde şebeke suyu hasta etti

Sivas Kangal İlçesine bağlı Alacahan Beldesi'nde içtikleri şebeke suyundan zehirlendiklerini iddia eden çoğu çocuk onlarca kişi hastanelere akın etti. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri inceleme yapmak üzere köyden su örneği aldı.

Kangal ilçesine bağlı Alacahan Beldesi'nde Temmuz ayı içerisinde sık sık şebeke suyu kesintisi yaşandı. Geçen hafta pazartesi günü yaşanan bir kesintiden sonra, iddiaya göre şebeke suyu bulanık akmaya başladı. Belde halkı suyun bulanık akmasına aldırış etmeden suyu içmeye ve kullanmaya devam etti. Şebeke suyundan içenler mide bulantısı, ishal, yüksek ateş ve baş ağrısı şikayetleri ile ilçedeki ve kentteki hastanelere başvurdu. 5 gün içerisinde benzer şikayetlerle hastaneye başvuranların sayısının 200'e yaklaştığı belirtildi. Bazı hastalara acil serviste müdahale edildikten sonra taburcu edildi. Özellikle çocuk yaştaki hastalar ise hastaneye yatırılarak tedaviye alındı.

Halen Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sudan zehirlendikleri tahmin edilen yaklaşık 20 kişinin tedavileri sürüyor. Rahatsızlanan diğer kişiler ise Kangal İlçesi ve kent merkezinde tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Kızlarının içtikleri sudan rahatsızlandığı için tedavi gördüğünü belirten 45 yaşındaki Bayram Saygın, "Bundan bir hafta önce bizim suyumuz kesildi. Akşam sular bir geldi, lağım suyu gibi, kıpkırmızı akıyor. Ben evdekilere suyu kullanmamalarını söyledim. 2 gün sonra benim çocuklar da dahil bütün belde hastaneye akın etti. Ben bunun o sudan olduğunu tahmin ediyorum. Doktorlarda sudan olduğunu söylüyorlar veya salgın diyorlar. Belde halkının yarısından fazlası hastaneye geldi gitti. Serum takıp evlerine gönderiyorlar" dedi.

Su içtikten sonra rahatsızlandığını söyleyen 11 yaşındaki Buse Saygın ise, "Evdeki su kirli de aksa onu içmek zorunda kalıyoruz. Su içtikten sonra midem bulandı, başım ağrıdı ve kusmaya başladım. Bir de hastaneye geldiğimizde bağırsaklarımda iltihap çıktığını öğrendik. İlk geldiğimizde serum takıp eve gönderdiler. Evde daha kötü olup tekrar hastaneye gelince bu kez yatırdılar beni" dedi. Hastane acil servisinde tedavi gördükten sonra taburcu edilen 14 yaşındaki Rabia Akyürek ise, "Herkes hastaneye gittikten sonra sudan içmedim ama önceden içiyordum. Son zamanlarda su kesintisi oluyordu. Su boruda bekleyip geldiği zaman bulanık oluyordu. İçtikten sonra başım ağrıdı, sonra ateşim çıkmaya başladı. Ateş gittikçe yükseldi, sonra da hastaneye götürdüler zaten" dedi.

NUMUNE ALINDI

Belde halkının Sağlık Bakanlığı'na yaptığı şikayetler üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri köyden su örneği alarak inceleme başlattı. Yapılan araştırmaların önümüzdeki günlerde sonuçlanacağı öğrenildi. 2014'te yapılacak yerel seçimler ile birlikte köy statüsüne dönecek olan beldede, Belediye Başkanlığı'nın da kapalı olduğu görülürken, Başkan Necmettin Yolcu'nun İstanbul'da olduğu öğrenildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber