Yassıada yapılaşmaya açılmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Adnan Menderes’in idam kararının alındığı Yassıada’nın yapılaşmaya açılmayacağını söyledi. Bakan Bayraktar, Yassıada’nın müze ve demokrasi adası olacağının altını çizdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yassıada yapılaşmaya açılmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yassıada'nın demokrasi adası olması talebiyle başlatılan projenin, bazı çevreler tarafından “Yassıada turizme açılıyor” şeklinde yansıtıldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Türkiye demokrasisine hançer vurulan Yassıada müze ve demokrasi adası olacaktır. Adnan Menderes ve arkadaşlarının hatıralarını incitecek yapılaşmaya izin vermeyiz” dedi. Yassıada'nın turizme açılmadığının altını çizen Bakan Bayraktar “Yassıada da kültür merkezi ve müze yapacağız. Buralara gelen insanlar, bir gece kalmak isterse onlar içinde bir barınma yeri, bir butik otel şeklinde küçük bir şey yapılabilir. Ama burada oteller yapılmayacak. İmar planında böyle bir şey yok. Yassıada da yapılaşma diye bir şey yok” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, imar yönetmeliğinde, “cami” olarak belirtilen alanların bundan böyle “ibadethane” olarak gösterileceğini söyledi. Dünyada hoşgörünün arttığını dinler arasında yakınlaşma başladığını dile getiren Bakan Bayraktar, “Dinimizin farklı görüşleriyle bütünleşmemiz lazım. Hz. Ali'yi sevmeyen Müslüman yoktur. Cemevlerini de artırmamız gerekiyorsa, yasal statüye kazandırmamız gerekiyorsa bunun çalışmalarını yapmalıyız” dedi.

CAMİ DEĞİL, DİNİ TESİS

“Cemevleri konusunda çalışmalar sürüyor” diyen Bakan Bayraktar şöyle devam etti: “Cami tanımını imar yönetmeliğin de kaldırarak dini tesis dedik. Cemevlerini de bir külliye, kültür merkezi, ibadet yeri, 24 saat açık olan bir toplanma yeri gibi şekillendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber