Bir alo bir hayat

Diyarbakır'da üniversite öğrencisi Hasan Doğan (21) su motorunu çalıştırırken elektrik gerilim hattına kapıldı. Sol kolu hastanede kesilen Doğan'ın sağ kolu ve bacağının kesilmesine babası Mehmet Doğan itiraz etti. 'Ben bu acıya dayanamam' diyen baba iki hastaneden olumsuz cevap alınca Ankara Numune'yi aradı. Bu hastaneye nakledilen gencin kolu ve bacağı kurtarıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veterinerlik Bölümü'nde öğrenim gören 21 yaşındaki Hasan Doğan su motoruyla uğraştığı sırada elektrik gerilim hattına kapıldı. Vücudunun büyük bölümü yanan Doğan acilen kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Doğan'ın sol kolu hastanede kesilirken, bir süre sonra sağ kolu ve sol bacağının da kesilmesi gerektiği belirtildi. Baba Mehmet Doğan bu acıya dayanamayacağını belirterek Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne telefon açarak yardım istedi. Apar topar Ankara'ya getirilen genç, uygulanan tedavinin ardından kolu ve bacağı kesilmeden hayata tutundu.

45 GÜN YOĞUN BAKIM

Başarılı ameliyatı gerçekleştirerek Hasan Doğan'ı kolu ve bacağı kesilmeden hayata bağlayan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği'nden Doç. Dr. Erkin Ünlü, Hasan'ın 45 gün yoğun bakımda kaldığını belirterek, 'Sol kolunu ilk geldiği acil durumda Adana'da kesmişler. Yaşaması için sağ kolu ve sol bacağının da kesilmesi gerektiğini belirtmişler. Baba bize ulaştığında hastayı bir de biz görmek istedik. Yaptığımız ameliyatla kolu ve bacakları kurtardık' dedi.

DAMARLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Gerilim hattı yanıkları organların damar ve sinir sistemleri tahrip ettiğini belirten Ünlü, 'Elektrik kol ve bacaklarda kanın iletilmesini engeller ve sonuç olarak kangren oluşur. Bu da ciddi enfeksiyonların yaşanmasıyla ölüme götürür. Biz hasarlı olan bölgeyi tamamen çıkarıp damarı sağlamlaştırdık. Bazı damarları ise tamamen değiştirdik. Ayrıca Hasan'da böbrek yetmezliği de var. Bu konuda da dikkat etmek gerekiyor. Bundan sonraki yaşantısı çok önemli. Ancak okuluna devam edebilir' diye konuştu.

Umudunu kaybetmedi

Adana'da yapılan tedavide sol kolun ardından sağ kol ve sol bacağın kesilmesine gönlü razı gelmeyen baba Mehmet Doğan, 'Ankara'da Hacettepe'yi ve Gata'yı aradım. Ancak onlar kabul etmedi. Daha sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni aradım. Onlar kolu ve bacağı kurtarabileceğini, hastayı görmek istediklerini söyledi. Ben de ambulans tutarak apar topar Ankara'ya getirdim. Çıkmadık candan umut kesilmiyor' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber