Arınç: Sözkonusu MEB muşaviri görevinden el çektirild// Video

Bugün bazı gazetelerde yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığını doğrudan ilgilendiren bir konu bulunduğunu ifade eden Arınç, şunları söyledi:

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2013 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Danıştay'ın başörtüsü kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanı'ndan habersiz karar temyiz edilmiştir. Sözkonusu muşavirin görevinden el çektirilmiştir." dedi.

* MEB, başörtüsüne itiraz yazısını geri çekti
* MEB, 1. Hukuk Müşaviri istifa etti

enter>

"Geçmişte bir bayan öğretmenle ilgili bir konu, idare mahkemeleri tarafından reddedilmiş, daha sonra Danıştay, bu kararları iptal ederek meslekten çıkarılamaycağı konusunda bir karar vermişti. Bu kararı şüphesiz takdirle karşılamak gerekir ancak gazetenin haberinde bakanlığın bu konuyu temyiz ettiği ve temyiz dilekçesinin de Danıyştay'a verildiği ifade ediliyordu. Konu doğrudur. Ne yazik ki doğrudur. Sayın bakanımızdan habersiz hukuk müşavirliği sürecin devamı bakımından Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na bir temyiz dilekçesi vermiştir. Daha sonra sayın bakanımız tarafından konu farkedildiğinde hem adı geçen hukuk müşaviri görevden el çektirilmiş hem de Danıştay Başkanlığı 12. Dairesine dilekçe verilmek suretiyle bu temyiz talebinden vazgeçildiği bildirilmiş bulunmaktadır. Yani şöylece özetleyebilirim: Danıştay kararını müteakip Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından 10 Nisan 2013 tarihli ve şu sayılı yazıyla karar düzeltme talebiyle Danıştaya başvurulmuştu. Ancak yakın zamanda yaşanan gelişmeler, TBMM gündemine gelen yeni yasal düzenlemeler, Bakanlığımızın ihtiyaçları, kurumumuzda yeniden bir değerlendirme yapılma zorunluluğunu gündeme getirmiş. Yapılan bu değerlendirmeler neticesinde 19 Temmuz 2013 tarihli yazımızla karar düzeltme talebimiz geri çekilmiştir ve Bakanlık Hukuk Müşavirliğini yürütmekte olan kişi görevden el çektirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber