135 profesör'e ikinci şok

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı tarafından ücretsiz tedavi ettikleri hastaların paraları geri istenen İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli 135 profesör Yargıtay'ın temyizi ile rahat bir nefes aldı ancak bu kez de rektörlük engeline takıldı. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, ?üniversite gelirlerinde gelir kaybına ve zarara sebep oldukları? gerekçesiyle profesörler hakkında alacak davası açtı.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2004 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ?tüm ücretsiz veya indirimli ile inceleme vakalarının? hukuka aykırı bakıldığı gerekçesiyle 135 profesörden yaklaşık 3.5 milyon YTL tutan parayı tahsil etmek istemişti. Profesörler, konuyu mahkemeye taşımış ve davayı kazanmışlardı.

FAİZİNİ BİLE İSTEDİLER

Bu kez İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Fatih Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu ve hocalar hakkında alacak davası açtı. Rektörlük, üniversitenin döner sermayesi ve dolayısıyla üniversitenin gelir kaybına uğradığını belirterek, zararın 2002 yılından itibaren yasal faizi, yargılama gideri ve avukatlık ücreti ile birlikte toplam tutarının davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesini de istedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber