Belediye başkanından müthiş iddia

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası Belediye Başkanı: 'Sindirmek için otomobilimi kurşunladılar. Oğlumu kaçırmak istediler. Telefonlarla tehdit ediyorlar. CHP'nin adayı mafyayı destekliyor!' İşte şok suçlamalar.

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, bir arazi sorunu yüzünden belediye aleyhine 4.2 milyon YTL'lik haciz işlemi başlatan Kadir Turgut isimli kişiyi kastederek, "Mafya belediyeyi dolandırmaya çalışıyor" dedi. Belediye Meclisi'nde konuşan Akdoğan, "Son yerel seçimlerde rakibim olan bir başkan adayı da mafyaya destek veriyor" diye konuştu. Akdoğan, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, rakibinin CHP İlçe Sekreteri Özer Kayalı olduğunu söyledi.

Önerge verildi

Belediyenin, Tusan Otel arkasındaki Adagöl'ü denizle birleştirme çalışmaları sırasında, arazisinden toprak alındığını iddia eden Kadir Turgut'un, belediye aleyhine haciz işlemi başlatması ve bu konunun yerel bir gazetede yer alması, meclisi karıştırdı. CHP'li 4 meclis üyesi ile bağımsız meclis üyesi Ahmet Altunsoy, bir soru önergesi vererek, bu konuda başkan tarafından kendilerine bilgi verilmesini istedi. Önergeyi yanıtlayan Başkan Akdoğan, Kadir Turgut isimli bir arazi sahibinin belediye hakkında icra takibi başlattığını anlattı. Ziraat Bankası'nın icrayi kabul etmediğini ancak Halk Bankası'nın 1.5 milyon YTL'lik belediye hesabını bloke ettiğini anlatan Akdoğan, "Mafya, belediyeyi dolandırmaya çalışıyor. Son yerel seçimlerde bir partiden belediye başkan aday adayı olan bir kişi de yerel bir gazete aracılığıyla mafyaya destek veriyor" dedi.

İsmini açıkladı

Akdoğan, önceki akşam gerçekleştirilen toplantıda ismini vermediği siyasi rakibinin Özer Kayalı olduğunu açıkladı. "Bizim toprak hırsızlığı yapmamız mümkün mü" diyen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Kendi mülkiyetimizdeki Adagöl'de toprağa kanalizasyon karıştığını tespit ektik. 1999-2001 yılları arasında Adagöl'ün içindeki toprağı temizlemek amacıyla denizi içeri almayı planladık. Bu işlemden önce buradaki toprağı boşaltmak istedik. DSİ ile protokol yaptık ve toprağı etrafa yaydık. Söz konusu kişinin bizim mülkiyetimizdeki yerin hemen bitişiğinde arsası var. Ancak, yapılan işlem tamamen budur. Aldığımız bir karış toprak yok. Mafya, belediyenin sırtından haksız bir şekilde kazanç sağlayıp, belediyeyi dolandırmaya çalışıyor. Yapılan işlem tamamen kötü niyetlidir."

Siyasiler alet oldu

Kuşadası'ndaki bazı yerel yöneticilerin de bu duruma alet olduğunu savunan Akdoğan, "Belediyenin dolandırıldığı bir durumda, son yerel seçimlerde CHP'den belediye başkan aday adayı olan ve halen CHP İlçe Sekreterliği görevini yürüten Özer Kayalı, desteklediği yerel gazete aracılığıyla mafyaya destek oluyor. Görev sürem boyunca mafyayı Kuşadası'ndan kovmak için büyük mücadele verirken, arabam kurşunlandı, çocuğum kaçırılmaya çalışıldı. Durum böyleyken, Kuşadası'nda siyaset yapanların mafyaya destek vermesini kınıyorum" dedi.

Akdoğan, ayrıca haciz işleminin usülüne uygun tebliğ edilmediğini ileri sürerek, "Tebligat resmi bayram tatiline girmemizden önceki cuma günü saat 16.40'da belediyeye iletildi. Bunu da manidar buluyorum. Bu konuda soruşturma başlattım. Belediye başkan yardımcısını soruşturmayla ilgili görevlendirdim. Yapılan resmen dolandırıcılıktır. Bu işte kimin sorumluluğu varsa ortaya çıkacağım. Soruşturmanın ardından diğer kamu görevlileriyle ilgili de soruşturma genişletilecek. Bu konuda tüm dosyayı Kaymakam'a vereceğim" diye konuştu.

SUÇLANANANLAR NE DİYOR?

* CHP İlçe Sekreteri Özer Kayalı
"Belediye Başkanı saçmalıyor"
Akdoğan saçmalıyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali üste çıkmaya çalışıyor. Bu konuya meclis üyeleri ve halk tepki göstermelidir. İhmal yüzünden belediye mağdur bırakılmıştır. Akdoğan, belediyeyi uğrattığı zararın açıklamasını yapma gereği duymuyor da bir yerel gazeteye yükleniyor. Benim mafyayla işbirliği içinde olmam saçmalamaktan başka bir şey değildir. Ben belediyenin parasının çarçur edilmesine karşıyım. Söz konusu şahısları da tanımam. Kuşadası halkının paralarına yazık edilmiştir. Bu ihmal Kuşadası'na ihanettir. Ayrıca, yerel gazetelere finans desteğinde bulunarak, kendi lehine haber yaptırmak Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a özgü bir tutumdur. Yaptığı bu deli saçması açıklamalardan dolayı Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ı kınıyorum

Arazi sahibi Kadir Turgut

Odasındaki eşyaları bile alırım
Belediye'nin bana borcu var. Bu nedenle icra yoluyla 4 milyon 224 bin YTL talep ettim. Başkan Akdoğan, 5353 sayılı yasa hükümlerine dayanarak belediyenin bankalardaki hesaplarına haciz konulamayacağını söylüyor. Ancak ben de yasal hakkımı istiyorum. Bankalardaki hesaplarına dokunulmasa bile, belediye mülklerinden, binadaki bilgisayarlara, hatta Başkan'ın makam odasındaki eşyalara kadar hepsini icra marifetiyle alacağımı tahsil etmesini bilirim.

Bilirlişi rapor verdi
Kuşadası Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Adagöl'de yapılan çalışmalar sırasında gölün hemen bitişiğindeki özel kişiye ait 17 bin 600 metrekarelik araziden 42 bin 224 metreküp hafriyatı izinsiz olarak almakla suçlanıyor. Mahkeme tarafından yapılan bilirkişi incelemesinde, bu araziden alınan toprak miktarının satın alınması, kazılması, nakliyesi, doldurma ve boşaltmasının piyasa fiyatlarına göre toplam 4 milyon 224 bin YTL değerinde olduğu tespit edildi. Adagöl bitişiğindeki arazinin sahibi olan Ankaralı Kadir Turgut isimli kişi, toprak hırsızlığı olarak nitelendirdiği olay hakkında yasal girişimlerde bulundu.

İcraya itiraz edilmedi
Sahibi olduğu araziden alınan 42 bin 224 metreküp hafriyatın Adagöl'e dökülmesiyle ilgili belgeleri toplayan arazi sahibi Kadir Turgut, İcra Dairesi'ne başvurdu. Kuşadası İcra Dairesi, 6 Ocak 2006 tarihli dosya içeriğine göre Belediye'ye icra takibi, ödeme emri ve yazılı uyarı işlemlerini yaptı. İcra Dairesi'nin 6 Ocak 2006 tarihli ödeme emri ve uyarı yazılarına yasal süre olan 7 gün içerisinde itiraz etmeyen Belediye, icra işleminin kesinleşmesine yol açtı.

Yeni Asır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber