Eskişehir'de riskli alan ilan edilen bölgeler

Odunpazarı Belediye Başkan Burhan Sakallı, Gündoğdu Mahallesi'nin afet riskli alan olması konusunda açıklamalarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2013 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de riskli alan ilan edilen bölgeler

Bazı yerlerin riskli alan ilan edilmelerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'nin afet riskli alan ilan edilmesi kararlaştırıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, 'Vatandaşın istemediği hiçbir projeyi yapmayacağız' sözünün arkasında durduklarını söyledi. Sakallı, "Burası da Karapınar ve Ihlamurkent gibi olur. Vatandaş verdiği arsa yada evinden fazlasını alacak olursa, farkının parasını verir. Arsasının, evinin değeri ile yeni yapılacak evin değeri eşit olur ise de kişinin cebinden para çıkmaz" dedi.

Afet riskli alanlar hakkında bilgi veren Başkan Burhan Sakallı, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İş Bankası'nın oradan başlayıp Tabakhane Köprüsü'ne kadar sağlı sollu, Ziya Paşa ve Vatan caddelerine kadar çıkan Hamamyolu'nun devamında Değirmen ve Saftekin sokakları arasında kalan 630 bin metrekarelik alanı riskli alan olarak aldı" diye konuştu.

Projenin TOKİ tarafından yapılan Karapınar ve Ihalmurkent bölgesi gibi olabileceğini söyleyen Başkan Sakallı, "Karapınar'da toplam alanın neredeyse yarısı kadar yeşil alan yaptık ve herkes hayatından memnun. Gündoğdu'da da sağlık ocağı, okullar, kültür merkezi, rekreasyon alanı, yeşil alanlar yaparız. O bölgede 40 metrekarelik bir yeşil alan var. Bir bant ve servis alanı var. O ada sıyrılacak büyük bir ihtimalle. Geriye kalanında da 271 metrekarelik alanda çok keyifli, çok prestijli bir proje yapılır. 8 bin kişinin yaşadığı Ihlamurkent'te hiçbir problem yok. Gündoğdu da Karapınar ve Ihlamurkent gibi olur" şeklinde konuştu.

Gündopdu Mahallesi'nde yapılacak çalışmaların bölgede yaşayan vatandaşların isteklerine göre yapılacağını açıklayan Sakallı, "Gündoğdu'ya sözümüz var, vatandaşın istemediği, razı olmadığı, paydaş olmadığı hiçbir projeyi hayata geçirmeyiz. Vatandaşlarımıza sorulur, nasıl bir proje istediklerine dair anketler ve kamuoyu araştırmaları yapılır. Bir platform oluşturulur ve beraber oturulur. Karapınar'da yaptığımızdan daha iyisini yaparız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber