Öykam, artık kabına sığmıyor

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği, Küçükmenderes Havzası’nın tarihi, kültürü ve sosyal yaşantısını en iyi şekilde yansıtan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nin (ÖYKAM) genişletilmesi için çalışmalar sürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öykam, artık kabına sığmıyor

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği, Küçükmenderes Havzası'nın tarihi, kültürü ve sosyal yaşantısını en iyi şekilde yansıtan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nin (ÖYKAM) genişletilmesi için çalışmalar sürüyor.

Ödemişlilerin ve dışarıdan vatandaşların bağışlarıyla binlerce obje, kitap ve belgeye sahip müzeyi genişletilmek için 555 metrekare alan kamulaştırıldı. Bu çerçevede Ödemiş Belediyesi, müzeye 145 metrekare modern bir sergi salonu kazandırdı.

Yeni salonun çatısı yenilenen salonda, çok işlevli asma tavanın yanısıra, zemin Yıldız Oteli ile uyumlu seramik döşeme ile kaplanıyor. Kapı ve pencereleri ise özel olarak tasarlanan ahşapla değiştiriliyor.

3-13 Eylül Ödemiş'in kurtuluş etkinlikleri kapsamında iddialı bir sergi ile açılışı yapılması planlanan salonun ÖYKAM içinden açılacak kapı ile bağlantısı sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber