Başbakan'a yumurtaya 5 tutuklama

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mersin'de önceki gün katıldığı bir törende yumurta atan 9 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Protesto gösterisinin ardından gözaltına alınan ve Halkevleri üyesi oldukları öne sürülen 9 kişi dün, hastanedeki kontrollerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında "devlet büyüklerine hakaret" suçlamasıyla Mersin Adliyesi'ne sevk edildi.

4 kişi serbest
Mahkeme, eylemcilerden Bozan Göçer, Şenol Yalçınkaya, İbrahim Polat, Ramazan Tunç ve Mahir Nasıroğlu'nun "devlet büyüklerine hakaret" suçundan tutuklanmasına karar verdi. 4 eylemci ise serbest bırakıldı.

Başbakan Erdoğan daha önce de Haziran 2005'te Trabzon, 10 Eylül 2005'te Bursa ve Nisan 2005'te Norveç gezisi sırasında yumurtalı protestoyla karşılaşmıştı.
Erdoğan, Trabzon'daki protestonun ardından kendisine "Karadeniz uşağı ABD uşağı olmayacak" diye bağıran ve yumurta atan Halkevi Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük'ten avukatı aracılığıyla şikâyetçi olmuştu. Haklarında, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istenen eylemciler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber