7 Renk Festivaline görkemli kapanış

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği 7 Renk Kültür Festivali tüm kültürlerin temsil edildiği bir gece ile sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 Renk Festivaline görkemli kapanış

Festival son gecesinde sahnesinde Moskova Devlet Sirki Çocuk Grubu'nu ağırladı. Akrobasi gösterisinin ardından sahneyi devralan Zihinsel Engelliler Ritim Grubu gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Grup üyesi Kemal Gürpınar İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyarak duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Konya Gecesi konseptine destek veren hemşehri dernekleri Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e teşekkür ettiler. Festivale katılan tüm hemşehri dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin sahnedeki yerini almasıyla 10. Yıl Marşı eşliğinde 5 dakika süren görkemli havai fişek gösterisi başladı. Bu arada sahneden gökyüzüne "Dostluk, Sevgi, Kardeşlik" balonları bırakıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen kapanış gecesine özel bir konuşma gerçekleştirdi.

Herkesin ortak noktasının Antalya olduğunu vurgulayan Başkan Evcilmen "7 bölgeden 81 ilden gelerek buraya yerleşen Antalyalı hemşehrilerimizle birlikte Antalya'nın kültürüne katkı koyma adına bu festivali düzenledik. Dilimiz, inancımız, mezhebimiz, kültürümüz farklı olabilir. En önemlisi Antalyalı olabilmektir. Antalya adına kültürel zenginliği üretebilmektir. Bugün önemli olan sevgiyi, hoşgörüyü, dostluğu, kardeşliği geliştirmektir" dedi.

SAMİ ÇELİK COŞTURDU

Gecede sahne alan Sanatçı Sami Çelik'in türkü ve şarkılarıyla coşku doruk noktasına tırmandı. Bir Konya klasiği olan kaşık oyunu ekipleri de gecede yer aldı. İlk olarak Bozkır Folklor ve Kaşık Ekibi arkasından da Antalya Konyalılar Kaşık Ekibi sahne aldı. Başkan Evcilmen alandaki çocuklara Lunapark jetonları dağıttı. Binlerce katılımcının unutulmaz anlar yaşadığı görkemli kapanış gecesi, Kafkas Halk Dansları Ekibi'nin hareketli danslarıyla son buldu.

STANTLAR DEVAM EDECEK

Muratpaşa Kent Meydanı'nda gece programları son bulan festival, 10 Ağustos tarihine kadar yöresel stantlarla devam edecek. Yöresel stantlarda yöreye özgü yemek kültüründen, giyim kültürüne kadar mahalli birçok değer sergilenirken, ürünlerin satışına da devam edilecek. Çocuklar için kurulan Lunapark da 10 Ağustos tarihine kadar hizmet vermeye devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber