Geyve'de göçük altında kalan işçiye ulaşılamadı

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Akıncılar Köyü'nde özel bir şirkete ait taş ocağında dün dinamit patlatılmasının ardından meydana gelen göçükte tonlarca kaya ve toprak altında kalan evli ve 3 çocuk babası 43 yaşındaki İsmail Fethi Tandoğan'a henüz ulaşalımadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geyve'de göçük altında kalan işçiye ulaşılamadı

Çalışmaların günlerce sürebileceği belirtilirken İsmail Fethi Tandoğan'ın patlama öncesinde bir arkadaşıyla birlikte patlayıcıları yerleştirimeye çalışırkenki görüntüleri ortaya çıktı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, olayın fazla patlayıcı kullanılması sonucu meydana geldiğine yönelik şüpheler olduğunu açıkladı.

Dün saat 15.00 sıralarında, Geyve İlçesi'ne bağlı Akıncılar Köyü'ndeki işletmeciliğini Bülent Yılmaz'ın yaptığı, Yüksek Hızlı Tren yolu için malzeme çıkartılan taşocağında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden alınan izinle dinamitle patlama gerçekleştirildi. Ancak patlamanın şiddetiyle kopan kayalar büyük bir gürültüyle iş makinelerinin üzerine devrildi. Ocakta çalışan işçilerden Ramazan Özuçar yaralı olarak kurtarılırken, ateşçi İsmail Fethi Tandoğan ise göçüğün altında kalıp kayboldu. Patlamada yaralanan ve hayati tehlikesi olmayan işçi Özuçar 112 ambulansı ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Göçük altında kalan İsmail Fethi Tandoğan'ın bulunabilmesi için bölgede olaydan sonra arama- kurtarma çalışmaları bugün de sürdü. Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, göçük alanında arama kurtarma köpekleri ve dinleme cihazlarıyla arama yapıyor. Arama çalışmalarına şantiyede çalışan isçiler de katılarak kayaların altında kalan arkadaşlarına ulaşmaya çalışıyor.

Bu arada patlama görütülerini çeken Akıncı Köyü Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı, emekli bomba imha uzmanı görgü tanığı Kamuran Tan kamerasıyla patlama öncesi ve sonrası da kaydetti. Görüntülerde, önce patlayıcıların yerleştirileceği alana kepçeyle taşınması görülüyor. Patlayıcı uzmanı Tandoğan ve yanındaki kişinin, çuvallar içindeki patlayıcıları dağa yerleştirmeleri de görüntülere yansıyor.

VALİ BÜYÜK: ŞÜPHE VAR

Bu arada Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaşanan patlamayla ilgili olarak Sakarya'da katıldığı bir TV programında taş ocağında yaşanan patlamanın şiddetli olmasından fazla patlayıcı kullanıldığı yönünde şüpheler olduğunu söyledi. Vali Büyük, "Standartlar belli. Ancak izlediğimiz görüntülerde ve daha önce aynı yerde yapılan patlamalar dikkate alındığında ortada bir sıkıntı olduğu görülüyor. Bunu da gerek emniyet gerekle jandarma araştırıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber