Türk Eğitim-Sen: İnşallah kasıt değil, bir unutkanlık söz konusudur

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara Ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2 Maddesinin ?b? bölümünde daha önce "master yapan öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin %25 fazlası, doktora yapanlara ise %40 fazlası" ödenir hükmü söz konusu kanun tasarısı ile kaldırılmaktadır. Bunun yerine ?Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.? hükmü getirilmektedir.

Böyle bir hata bilinerek yapıldıysa ciddi bir eksiklik oluşturmaktadır. Kendi alanında bilgisini geliştirmek isteyen, bu sebeple bir emek ortaya koyan öğretmenlerin kösteklenmesi anlamına gelmektedir. İnşallah bu konuda bir kasıt değil, bir unutkanlık söz konusudur, diye düşünmek istiyoruz.

KANUNUN YENİ HALİ

b) 176 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, Cumartesi ve Pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir.
Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.?

KANUNUN ESKİ HALİ

Ders ve Konferans Ücretleri:

"Madde 176- (Değişik: 31.7.1970- 1327/65 md.; 21.5.1992- 3803/1 md.; 3.4.1998-4359/1 md.) Bu Kanunun değişik 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere ders saati başına gündüz öğretimi için 801, gece öğretimi için 901 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir.

Bu ücretler;

a) Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine,

b) Kurumların eleman yetiştirmek üzere açtıkları mesleki okullarda ve eğitim merkezlerinde görevli yönetici ve öğretmenlere, cezaevlerinde görevli öğretmenlere, kurs, seminer ve hizmet içi eğitim faaliyetlerinde görevlendirilen öğretmen ve memurlara,

c) Alanlarında master derecesini almış olan öğretmenlere, % 25, alanlarında doktora derecesini almış olan öğretmenlere ise % 40 fazlasıyla ödenir.

Bu madde kapsamında ücretle ders vermek üzere yükseköğretim kurumlarından görevlendirilen öğretim elemanlarına 2914 sayılı Kanun hükümlerine göre ek ders ücreti ödenir.

Konferans ücreti her yıl bütçe kanunlarında gösterilir."

Konuyla ilgili olarak sendikamız tarafından MEB'e, Başbakanlığa, TBMM Başkanlığına, Maliye Bakanlığına, CHP ve ANAP Genel Başkanlıklarına başvuruda bulunulmuştur.

Türk Eğitim-Sen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber