Yaşam mücadelesi veren aileye Yozgat Belediyesi'nden yardım eli

Yozgat’ta 6 kişilik Atak ailesinin yaşadığı harabe ev, belediyenin öncülüğünde valilik ve hayırsever vatandaşların katkısıyla yıkılarak yeniden yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşam mücadelesi veren aileye Yozgat Belediyesi'nden yardım eli

Yozgat'ta 6 kişilik Atak ailesinin yaşadığı harabe ev, belediyenin öncülüğünde valilik ve hayırsever vatandaşların katkısıyla yıkılarak yeniden yapılacak.

Yozgat Belediyesi, Mutafoğlu Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutan harabe evde 3 çocuğu, annesi ve kız kardeşi ile yaşayan Dudu Atak'a sahip çıktı. Atak ailesini ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, ailenin evinde kısmen tadilat çalışması yapıldığını fakat çok eski olduğu için yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Bozkurt, “Bu ailemiz gerçekten zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Evde eşinden ayrılmış 3 çocuğu, 80 yaşındaki annesi ve 45 yaşındaki kız kardeşine bakarak geçinmeye çalışan bu ailemiz, inşallah bu yıl içerisinde yeni evlerine kavuşmuş olacak” dedi.

Aileye belediye tarafından geçici bir süreliğine ev tahsis edildiğini ifade eden Bozkurt, “Belediyemiz tarafından ailemize geçici olarak bir ev tahsis ettik. Şimdi bu ailemizi bu eve taşıyacağız ve kaldıkları eski harabe evi yıkacağız. Önümüzdeki günlerde evin yıkım işlerine başlayıp, buraya ailemize yakışır yeni bir ev yapacağız. Biz bu çalışmaları valiliğimiz ve hayırseverlerimizin desteği ile sürdüreceğiz. Özellikle hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Bugün bir vatandaşımız bizzat belediyemize gelerek, bu ailemize yapılacak ev için 50 lira yardımda bulundu. İmkanları ölçüsünde herkes yardım edebilir. Bunlar güzel şeyler” diye konuştu.

Paylaşma duygusunun Türk toplumunun en büyük özelliklerinden biri olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Biz belediyemizin öncülüğünde başlattığımız bu çalışmalar ile valiliğimiz ve hayırseverlerimizin destek ve katkılarıyla 12 ailemizi yeni evlerine kavuşmasına vesile olduk. Sosyal belediyecilik anlayışının gereği de budur zaten. Bu vesile ile ilimizdeki hayırsever vatandaşlarımızı imkanları ölçüsünde bu çalışmamıza destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber