Kavga eden profesörler görevden uzaklaştırıldı

Haber Giriş : 15 Şubat 2006 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde kavga eden görevli 2 profesör, görevlerinden uzaklaştırıldı.

EÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim elemanlarından Prof. Dr. Abdullah Çoban (55) ile Prof. Dr. Yahya Güzel (41), önceki gün bir tezdeki intihal iddiaları yüzünden haklarında açılan soruşturma nedeniyle kavga etmişler ve Prof. Dr. Güzel, Prof. Dr. Çoban'ı ruhsatsız tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralamıştı.

Konunun adli mercilere intikal ettiğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, 2 profesörün görevlerinden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, "Türkiye'nin en huzurlu üniversitelerinden birisi olan Erciyes Üniversitesi'nde önceki gün olmaması gereken ve hepimizi üzen münferit bir olay meydana gelmiştir.

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim elemanlarından Prof. Dr. Abdullah Çoban ile Prof. Dr. Yahya Güzel arasında meydana gelen kavga olayı adli mercilere intikal etmiştir. Konuyla ilgili olarak adı geçen öğretim üyeleri derhal görevlerinden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Öte yandan olayda yaralanan Prof. Dr. Abdullah Çoban, kendisinin bir suçu olmadığını, ders çıkışı merdivenlerden inerken, Prof. Dr. Yahya Güzel'in kendisine saldırdığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Profesörlerin tabancalı kavgası

ERCİYES Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde görevli iki profesör arasındaki anlaşmazlık kavgaya dönüştü. İddiaya göre Prof.Dr. Yahya Güzel iddiaya göre Prof. Dr. Abdullah Çoban'ı ruhsatsız tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralandı. Prof. Dr. Güzel ise, Prof. Dr. Çoban'ın kendisine tabanca çektiğini, elinden almak isterken yaralandığını öne sürdü.

Olay dün saat 13.00 sıralarında Erciyes Üniversitesi kampusunda Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Kimya Bölümü'nde meydana geldi. Araları bir tezdeki intihal iddiaları yüzünden açık olan ve bu konuda haklarında soruşturma açılan 55 yaşındaki Prof.Dr. Abdullah Çoban ile 41 yaşındaki Prof.Dr. Yahya Güzel tartışırken kavgaya tutuştu. Kavgada, Prof. Dr. Abdullah Çoban, kime ait olduğu henüz belirlenemeyen 7.65 mm çapındaki tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralandı. Araya girenler iki profesörü ayırırken, tarflar birbirlerinden şikayeçi oldu.

OLAY YARGIDA
Prof.Dr. Abdullah Çoban, ?Yahya Güzel beni tabancasının kabzasını yüzüme vurarak yaraladı'' iddiasında bulunurken, Prof.Dr. Güzel ise, ?Abdullah Zoban bana silah çekti. Ben de elinden almak isterken yüzüne geldi'' diye konuştu. Ruhsatsız tabancaya ise polis el koydu. Tabancada yapılan incelemede her iki öğretim üyesinin de parmak izlerine rastlandı.

Olaya el koyan polis tarafından, yüzünün sağ tarafındaki yara nedeniyle Kayseri Devlet Hastanesine getirilen Prof.Dr. Abdullah Çoban'a ?İş ve gücüne mani olur' raporu verilmedi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Prof.Dr. Abdullah Çoban ve Prof.Dr. Yahya Güzel'in karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olduklarını o nedenle soruşturma yürütüldüğünü, dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na her iki sanık- davacının mevcutsuz olarak gönderildiğini ifade etti.

Bu arada, olayda kullanılan 7.65 mm çapındaki ruhsatsız tabanca Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda incelemeye alındı. Tabancada her iki profesörün de parmak izine rastlandı. İki profesör hakkında dava açılıp, açılmayacağına savcılık incelemesinden sonra karar verecek.

REKTÖRLÜK DE SORUŞTURMA AÇIYOR
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cengiz Utaş, Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde meydana gelen olaya üzüldüğünü, konunun polise intikal ettiğini söyledi. Rektör Utaş, ?Polisteki soruşturmanın ve adli işlemlerin sonucuna göre, idari açıdan da biz de soruşturma açacağız. Hiç olmamaması gereken bir olay'' dedi.

DAHA ÖNCE DE BALTALI SALDIRI
Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Çoban, 4 Ocak 2005 tarihinde de yine aynı fakültede Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şaban Patat hakkında, kendisine baltayla saldırdığı iddiasıyla savcılığa şikayette bulunmuştu.

Prof.Dr. Çoban, dilekçesinde ?4 Ocak Pazar günü fakülteye geldim. O sırada Patat'ın da fakülteye geldiğini gördüm. Odamın kapısını açarken arkamdan hakaret ederek baltayla saldırdı ama vuramadı'' demişti. Prof.Dr. Patat ise böyle bir olayın olmadığını, şikayetin yıpratmak amacı taşıdığını savunmuştu. Adliyeye yansıyan olay sonrası savcılıkta ifadesi alınan Prof. Dr. Patat hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber