Gölet projesi hayat buluyor

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı gölet projesi hayat buluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gölet projesi hayat buluyor

Uşak Organize Sanayi Bölgesi için oldukça önem arz eden Uzundere ve Kocadere Gölet Projeleri için, Uşak Belediyesi ve Devlet Su İşleri'nin imzalamış olduğu protokol ile düğmeye basılmış oldu. Uşak İli Derbent Köyü sınırları içinde yer alan, 5.500.000 m³ kapasiteli ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ne 18 km mesafede olan Uzundere ve Kocadere Göletleri, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin çalışmalarını devam ettirdiği 3. Bölge için de büyük önem arz ediyor. Sanayici için en önemli sorunlardan birisi olan su temini bu proje ile çözüme kavuşturulmuş olacak. Dolayısı ile göletlerin bitimine müteakip, UOSB' YE yatırım yapmak isteyen sanayiciler için su sıkıntısı olmayacak.

Gölet de balıklandırma çalışmalarının yanı sıra, çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları da yapılacak. Bu çalışmalar ile Gölet ve çevresi vatandaşların da dinlenip iyi vakit geçirebilecekleri bir alana dönüşecek.

Yeni yatırımcılar ve istihdam için oldukça önemli olan Gölet Projesini değerlendiren Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, "Göreve geldiğimiz günden buyana, 4 yıldır sarf ettiğimiz enerji ve gayretlerimiz sonucunda asırlık bir sorun olan su sorunu çözüme kavuşmuştur. Bir rüya gerçek oldu ve Türkiye'de bir ilk olan bu projenin daha sonra yapılacak olan projelere de örnek olması, yapılacak olan yeni yatırımlar sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra Uşağımızın gelişimine ve yaşam standartlarının yükselmesine de katkı sağlayacaktır" dedi.

UOSB'ye yapılan yatırımların, Organize Sanayi Bölgesine olduğu kadar, Uşak İline de katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Yıldırım, gölet projesinin sanayiciler ve Uşak için hayırlı olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber