Saldırıya uğrayan doktor, Van'da tedavi altına alındı

Yüksekova'da saldırıya uğrayan doktor, Van'da tedavi altına alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saldırıya uğrayan doktor, Van'da tedavi altına alındı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 gün önce ilk bebeğini dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybeden Güllü Bülbül'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken; Bülbül'ün yakınlarının dövdüğü Kadın Doğum Uzmanı Dr.

*Sağlık Bakanlığı doktora saldırıyı kınadı

Soner Pul, Van'da tedavi altına alındı. Dün Yüksekova'da iş bırakan doktorlar ise, bugün de Türk Tabipler Birliği'nin organize ettiği eylemle kısmen iş bıraktı.

Geçen pazartesi günü saat 21.00 sıralarında Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıktaki Kısıklı Köyü'nde yaşayan ve ilk bebeğine hamile olan 22 yaşındaki Güllü Bülbül'ün doğum sancıları tuttu. Yakınları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirilen Bülbül, normal doğum sonrası, hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, amniyotik sıvı embolisi olduğu tahmin edilen durum nedeniyle hayatını kaybetti. Bunun üzerine Bülbül'ün yakınları, doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Soner Pul'a tepki gösterdi. Hastane önünde toplanan Bülbül'ün yakınları ile görüşen hastane yönetimi, sürecin idari soruşturmasının yapılacağını bildirildi. Ayrıca hasta yakınlarına isterlerse adli soruşturma yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunabilecekleri de söyledi.

Adli soruşturma çerçevesinde Güllü Bülbül'e otopsi yapılması için Cumhuriyet Savcısı hastaneye geldi. Kadın Doğum Uzmanı Pul ile şikayetçi olanların ifadeleri alındıktan sonra 40- 50 kişilik grup, doktora saldırararak öldüresiye dövdü. Dr. Pul, aldığı darbeler sonrası aynı hastanenin yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

DOKTOR VAN'A SEVK EDİLDİ

Yaşanan olayın ardından aldığı darbelerle yaralanan Dr. Soner Pul Van'a sevk edilerek Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Dr. Pul ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki yeni doğan kız bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, gerçekleştirdiği doğumun ardından hayatını kaybeden Bülbül'ün cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

BUGÜN KISMEN İŞ BIRAKTILAR

Dr. Pul'un dövülmesinin ardından, Yüksekova'da görev yapan doktorlar dün iş bırakma eylemi yaptı. Dün acil servis dışında polikliniklerin hizmet vermediği ilçede bugün de Türk Tabipler Birliği'nin organize ettiği bir eylemle doktorlar kısmen iş bırakma eylemi yaptı. Fakat bugün gerçekleştirilen eylemde, doktorların bir kısmının işleri aksatmamak amacıyla eyleme katılmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber