Yargıtay tetkik hakimi Tercan'ın yargılanmasına başlandı

Görevdeyken açığa alınan Tercan, "kasten adam öldürme"nin de arasında bulunduğu bir dizi suçtan sorumlu tutuluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay tetkik hakimi Tercan'ın yargılanmasına başlandı

Yargıtay tetkik hakimiyken açığa alınan Serhat Tercan'ın, "kasten adam öldürme"nin de arasında bulunduğu bir dizi suçtan yargılanmasına başlandı.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Tercan ile müştekiler ve avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, Tercan'ın avukatı mazeret bildirerek katılmadı.

İddianamenin özetlenmesinin ardından mahkeme başkanı Jale Tetik, sanığın üzerine atılı suçun alt sınırı nedeniyle, avukatı olmadan savunma yapamayacağını belirtti.

Sanık Tercan, savunmasını, gelecek celse yapmak istediğini bildirdi.

Duruşmada, Tercan'ın öldürdüğü iddia edilen banka görevlisi Mustafa Hastürk'ün eşi Kübra Hastürk ve babası Basri Hastürk ile "fidye amaçlı kaçırıldığını" öne süren Mürvet Uragan ve Soner Ünsal'ın davaya katılma talepleri kabul edildi.

Mürvet Uragan, özel bir şirkette yönetici olarak çalıştığını, bir gece, kendilerini polis olarak tanıtan ve ellerinde sahte savcılık kararı bulunan üç kişinin, kendisini emniyete davet ettiğini anlattı.

Şahıslarla birlikte sivil bir araca bindiğini, kendisine eşlik etmek isteyen nişanlısı Soner Ünsal'a ise izin verilmediğini ifade eden Uragan, "Nişanlım, kendi arabasıyla bizi arkadan takip etti. Sonrasında, şüphelenip polise haber verince, beni arabada bırakıp kaçtılar. Olay sırasında evimizi gözetleyen şahsın Serhat Tercan olduğunu öğredim, şikayetçiyim" dedi.

Soner Ünsal da Mürvet Uragan'ı kaçıran aracı takip ederken tehdit edildiğini ve otomobiline ateş açıldığını ileri sürerek, bunun üzerine polisi aradığını, yakalanacaklarını anlayan şüphelilerin otomobili bırakarak kaçtığını iddia etti.

Ünsal, fidye istemek amacıyla nişanlısının kaçırılmasına yardımcı olan Tercan'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

"Sanıktan şikayetçiyim. Bankadan alıp oğlumu vurdu. Bırakın bunun cezasını ben vereyim" diyen Basri Hastürk ile Kübra Hastürk de sanıktan şikayetçi oldu.

-Kaçırma olayının tanıkları

Duruşmada daha sonra tanıklar dinlendi. Tanık Ahmet Tutar, Mürvet Uragan'ın kaçırılması olayında aracı kullandığını dile getirerek, şunları anlattı:

"Serhat Tercan, bana, 'bir kadını alıp geleceksin' dedi. Kaçırma eyleminden habersizdim. Varlık Mahallesi'ndeki bir evin önüne geldiğimde yanımda bulunan Devrim Akkuş ve Haydar Ergin, bagajda bulunan polis kıyafetlerini giydi. Ne olduğunu anlamadım. Mürvet isimli kadını getirdiler. Serhat Tercan da bizi İstanbul yolunda bekliyordu. Devrim, seyir halindeyken bizi takip eden araca ateş etti. İyice tedirgin oldum, aracı bir yerde durdurdum ve kaçtım. Ailemin haberinin olmasını istemedim, korktum."

Tutar, uyuşturucu madde kullandığını bildiği Tercan ile olaydan sonra bir daha görüşmediğini söyledi.

Tanık Haydar Ergin, başka bir suçtan cezaevinde yatarken denetimle serbestlik uygulaması kapsamında salıverildiğini ifade ederek, "Tercan, 'senin denetimini yakarım' diyerek, Mürvet Uragan'ın kaçırılması işinde yer almam için tehdit etti. Ben de yer aldım" dedi.

Tanık Devrim Akkuş da Tercan'ın, Abdullah Filiz isimli kişi tarafından kullanıldığını iddia ederek, Filiz'in, sanığa şantaj yaparak Mürvet Uragan'ı kaçırmasını istediğini, bu eylemde kendisinin de yer aldığını atardı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Abdullah Filiz de Mürvet Urgan'ın kaçırıldığı gün KKTC'de bulunduğunu, sanıkla, arkadaşlıklarının olduğunu, birlikte uyuşturucu madde kullandıklarını kaydetti.

-Öldürme olayının tanıkları

Tanık Uğur Sağın da Serhat Tercan ile Mustafa Hastürk'ün yakın arkadaş olduklarını ifade ederek, "Sanık alkole ve gece hayatına çok düşkündü. Mustafa'yı da bu aleme çekmek için telefonla tehdit mesajları gönderiyordu. Mustafa da onunla çeşitli yerlere gidiyordu" diye konuştu.

Mustafa Hastürk ile sanık arasında maddi bir alışverişin bulunmadığını kaydeden Sağın, sanığın, uyuşuturucu kullandığını duyduğunu söyledi.

Tanık Lütfi Çeliktaş da Mustafa Hastürk'ün Tercan ile arkadaş olduğunu öne sürerek, "Uyuşturucu kullanan ve gece hayatına düşkün olan sanık, son dönemde Mustafa Hastürk'ü mesajlarla tehdit ediyordu. Daha sonra da öldüğünü öğrendik" diye konuştu.

-Tutukluluk halinin devamı

Tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet savcısı Murat Demir, sanığın tutukluluk halinin devamını, dinlenmeyen tanıkların gelecek celse hazır edilmesini istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, dinlenmeyen tanıkların gelecek celse hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Tercan'ın "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, "fidye amaçlı yağma, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma, sahte resmi evrak düzenleme, plaka hırsızlığı, sahte polis kıyafeti temin etme, uyuşturucu madde kullanma, temin etme ve başkasına verme" gibi bir dizi suçtan da ayrıca 77 yıl 8 aya kadar hapsi talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber