Atatürk'ün ayak bastığı iskele yenilendi

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 26 Ağustos 1931'de Ertuğrul Yatı ile geldiği Zonguldak'ta limanda ilk ayak bastığı iskele yenilendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk'ün ayak bastığı iskele yenilendi

Atatürk, 26 Ağustos 1931'de Ertuğrul Yatı ile Zonguldak Limanı'na gelerek o dönem Fransızlar tarafından yaptırılan iskeleden çıkış yaparak ziyaretlerine başlamıştı. O günden sonra 'Atatürk'ün ayak bastığı yer' olarak bilinen ve Ulu Önder'in Zonguldak'a gelişinin kutlandığı her 26 Ağustos'ta denize çelenk bırakılan sac iskele, zamanla deniz suyunun da etkisiyle çürüyerek kullanılmaz hale geldi.

Zonguldak Belediyesi, eski iskeleyi sökerken, yerine 14 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde yeni bir iskele yaptırdı. Yaklaşık 1 ayda tamamlanan iskelenin köprü bölümü bugün yerine monte edildi. Köprü korkulukları ve merdivenin de yapılmasının ardından iskele hazır hale getirilecek.

İskelede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, yeni iskelenin paslanmaz galvaniz kaplama özelliği bulunan sacdan yapıldığını söyledi. Başkan Akdemir, şöyle dedi:

"Büyük kurtarıcı Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin yıldönümü nedeniyle 26 Ağustos'ta burada tören yapacağız. Atatürk'ün, 'Zonguldak'ın derin toprakları altındaki serveti, madeni ne kadar kıymetliyse Zonguldak da bizim nezdimizde o kadar kıymetli bir vilayetimizdir' demesi Zonguldak'a vermiş olduğu önemi göstermektedir. Kendisine ne kadar şükranlığımızı arz etsek azdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber