Suçlanan memur başmüdür oldu

Haber Giriş : 17 Şubat 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Gümrüğü'yle ilgili soruşturmada adı geçen bir bürokrat Hakkâri'ye başmüdür olarak atandı

Cihat Ancın'ın istifasından sonra Gümrük Müsteşar Vekili ve 15 gümrük başmüdürünü değiştiren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Kapıkule operasyonu sonrası hakkında "irtikaba (rüşvet, hile), göz yummak"tan soruşturma başlatılan Akif Sayan'ı Hakkâri Gümrük Başmüdürlüğü'ne atadı.

İhmalle suçlanıyor
Tüzmen, daha önce Bursa Gümrük Başmüdürü olarak hazırlanan atama kararnamesi Çankaya Köşkü'nden dönen Mehmet Şahin'i Gümrük Müsteşar Vekili yaparken, Edirne Gümrük Başmüdür Yardımcısı olan ve hakkında savcılık soruşturması sürdürülen Akif Sayan'ı Hakkâri Gümrükler Başmüdürlüğü'ne getirdi.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda 2002-2005 arasında, "free shop"lar aracılığıyla 70 milyon euroluk içki ve sigara kaçakçılığı yapanlardan rüşvet alan 66 gümrük memurunun davranışlarına göz yummakla suçlanan Akif Sayan, halen tutuklu olan Başmüdür Halil İbrahim Ekinci ile birlikte "görevi ihmal"le suçlanıyor.

Vetolu atamalar
Tüzmen ayrıca, daha önce Trabzon Gümrük Başmüdürlüğü görevine atadığı ve Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen Tevfik Usta'yı Bursa Gümrük Başmüdürlüğü'ne, Mersin Gümrük Başmüdürlüğü'ne atama kararnamesi geri gönderilen Şükrü Keleş'i de İzmit Gümrükler Başmüdürlüğü'ne atadı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber