Manavgat'ta orman yangını

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağı Işıklar Köyü yakınlarında saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladığı belirlenen yangına haber verilmesi üzerine Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının söndürülmesi için Manavgat Belediyesi ve belde belediyelere bağlı itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Çok sayıda orman işçisi ve köylülerin de söndürme çalışmalarına katıldığı yangına, 3 yangın söndürme helikopteri de destek veriyor. Helikopterlerin Manavgat Barajı'ndan su alması nedeniyle bölgede yüksek gerilim hattı bulunduğu için olası bir kazaya karşı ilçe genelinde elektrikler kesildi.

Bölgenin sarp olması ve rüzgar yüzünden yangının sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 hektar alanın zarar gördüğü yangın, devam ediyor.

MANAVGAT'TA YANAN ALAN 20 HEKTARI GEÇTİ

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Manavgat'ta Demirciler ve Aşağı Işıklar köylerinin hemen yanında çıkan orman yangınında şu ana kadar 20 hektar alanın yandığını söyledi. Yangın söndürme çalışmalarının havadan ve karadan sürdüğünü belirten Türedi, "6 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 22 arazöz, çok sayıda orman işçisi ve belediyelere bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Yangın bölgedeki bazı yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Hem vatandaşlar hem de ekiplerimiz önlem almaya çalıyor. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Yangının büyüme tehlikesi bulunuyor" dedi.

Yangının hemen ardından bölgeye gelen Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, helikopterle yangını havadan takip ediyor. Gökçöl, ekipleri havadan yönlendiriyor.

TARIM ALANLARINI SULUYORLAR

Orman ekipleri yangına müdahale ederken, vatandaşlar da alevlerin tarım alanlarına zarar vermemesi için önlem almaya çalışıyor. Ekili alanları sulayan köylüler, ağaç dallarıyla yangına müdahale diyor.

Kovalarla toprak ve su taşıyan köylüler bu şekilde alevlerin yayılmasına engel olmaya çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber