Öğretmene 'kültürel katkı' belgesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde bir öğretmene, İstanbul Mimar ve Mühendisler Odası tarafından 'Kültürel Katkı' belgesi verildi.

İstanbul Mimar ve Mühendisler Odası tarafından yurt genelinde açılan 'Mimarlık ve Su' konulu fotoğraf yarışmasına, ilçenin değişik yerlerinden çektiği 6 fotoğrafla katılan Fazıl Ahmet Paşa İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Adnan Aci, oda tarafından ödüle layık görüldü. Eğitim-öğretim hizmetlerinin yanı sıra ilçede sosyal etkinlikleriyle tanınan Aci'nin, ilçeyle ilgili 15 bin fotoğrafı, 200 görüntülü kaseti, geniş bilgi ve belgesi ile çok geniş bir arşivinin bulunduğu öğrenildi. İlçe tanıtımına yönelik tanıtım kaset ve CD'leri hazırlayan Aci'nin, çok büyük emek ve masraflarla hazırladığı arşivini hizmete dönüştürmek istediği ancak sponsor konusunda sıkıntı yaşadığı belirtildi.

Halk oyunları usta öğreticiliği, kültür ve tabiat varlıkları koleksiyonun yanı sıra en büyük hobilerinden birinin de fotoğraf çekmek olduğu belirtilen Adnan Aci'nin, "Fotoğraflarla Vezirköprü" adlı bir tanıtım kaseti hazırladığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber