Türkçeyi Bursa'da öğrendiler

Bursa'da 2 ay süren Türkçe eğitimlerini tamamlayan yabancı öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkçeyi Bursa'da öğrendiler

Öğrenciler, Bursa'yı çok sevdiklerini ve yeniden geleceklerini söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün yaz bursu programında Türkiye Türkçesi'ni öğrenmek için 2 ay boyunca TÖMER Bursa Şubesi'nde eğitim gören 28 öğrenci, Bursa'dan ayrılmadan önce Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç'ün ağırladığı öğrenciler, Bursa'da çok keyifli zaman geçirdiklerini söyledi. Türkçe'yi akıcı şekilde konuşan öğrencilerden Romanyalı Eda Zarife Livia, Bursa'yı çok sevdiğini ve en kısa zamanda yeniden geleceğini söylerken, Afganistanlı Yavash Turan, özellikle Bursa'nın tabiî güzelliklerini çok beğendiğini belirterek, Bursa'da kaldığı süre içinde Türkçesinin daha da geliştiğini belirtti. Gürcistanlı Berdia Rokhvadze de Bursa'ya geldiği için çok şanslı olduğunu ifade ederek, "Bu program Türk kültürünü tanımamız açısından önemliydi. Bursa'da tarihi yerleri çok sevdim, özellikle Karagöz ve Hacivat ilgimi çekti" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'den programa katılan Yehia Mohamed de Mısırlıların Türkiye'yi çok sevdiğini, kendisinin de Bursa'yı da çok beğendiğini belirtti. Saraybosna'dan Bursa'ya gelen Amina ise Babic ise Bursa ile Saraybosna'nın birbirine çok benzeyen iki şehir olduğunu anlattı. Yunus Emre Vakfı Bursa Temsilcisi Zeynep Dursun ile TÖMER Bursa Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuncay Karaçam, programa verilen desteklerden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, ülkelerinde Türkoloji eğitimi alan öğrencilerin Türkiye'de Türkçe konusunda eğitimlerini geliştirmelerinin önemli olduğunu söyledi. Başkanvekili Ödünç, öğrencilerle tek tek sohbet ederek, "Bursa'da eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz, hem Türk kültürünü yakından tanıdı, hem de Bursa'nın güzelliklerini yerinde görme şansı buldu. Öğrencilerimizin Türkçesi de gayet akıcı. Öğrencilerin, daha sonra yeniden ülkemize ve Bursa'ya geleceklerine inanıyorum. Umuyorum ki öğrencilerimiz, gönüllü turizm elçileri olacaklar" diye konuştu.

Başkanvekili Ödünç, programa emek verenlere plaket, öğrencilere de Bursa'ya özgü hediyeler verdi. "Bursa'yı çok özleyeceğiz" diyen öğrenciler, ziyaretin sonunda Başkanvekili Ödünç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber