Uşak halıları İstanbul'da görücüye çıktı

Dünyaca ünlü Uşak halıları Beyoğlu Belediye ve Uşak Belediyesi işbirliğiyle İstanbul-Cihangir Sanat Galerisi'nde "Uşak Halı Sergisi" adıyla sergileniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak halıları İstanbul'da görücüye çıktı

19-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında açık kalacak serginin resmi açılışı 20.08.2013 tarih akşamı Cihangir Sanat Galerisi'nde yapıldı.

Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Tokel, Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Mehmet Erçetin,Beykent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Emin Karahan ve Beyoğlu Belediyesi Kültür Müdürü Deniz Doğan'ın birlikte kestiği açılış kurdelesinin ardından birer konuşma yapan Özcan Tokel ve Mehmet Erçetin serginini açılışın nasıl gerçekleştiğini ve serginin amacını açıkladılar.

Daha sonra bir konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan, Uşak halılarının tarihsel gelişimi ve özellikleri hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

Açılış töreni sonrası Uşak Belediyesi Kültür Sanat Organizasyon sorumlusu Doğukan Alsay ve Dokurevi Sorumlusu Ayşe Ceren Uçar sergiyi gezen davetlilere sergilenen halılar konusunda detaylı bilgi vererek tanıtım yaptı. Sergiyi gezen davetlilere yapılan ikramlardan sonra Uşak konulu sohbetler yapıldı.

İSTANBUL'DAKİ EGELİLERDEN SERGİYE DESTEK:

İstanbul'da faaliyet gösteren Uşaklılar Vakfı başkanı Cahit Karahan,başkan yardımcısı Rahmi Ekiz, Uşaklılar Dernek Başkanı Mehmet Turgut, Afyon Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Kamil Ay, Çivrilliler Vakfı Başkanı Dr. Hüseyin Güngören, (Uşaklı) Prof. Dr. Ekrem Savaş,İstanbul sanayi Odası Genel Sekreteri (Uşaklı) Melek Aydın Us, bazı Uşaklılar Vakfı üyeleriyle Uşaklı üniversite öğrencileri katıldı.

Sergiye katılanlar arasında bulunan Prof. Dr.Mehmet Emin Karahan, "Yapraklı" adlı halıyı satın alarak hemşehrilerine katkı ve destek sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber