Süreyyapaşa göğüs hastalıkları hastanesinde yangın/Video

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yangın çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yangın çıktı. Hastanenin çatısında başlayan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi.

Kontrol altına alındı

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi B Blokta çıkan yangın kontrol altına alındı.

Maltepe'de bululunan Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinin 11. katında ve çatısındaki yangının, izolasyon malzemelerinin tutuşması nedeniyle çıktığı belirtildi.

İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı.

Yangın nedeniyle hastanede mahsur kalan olmazken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Kırıkkale'de patlamanın olduğu Hasandede beldesinde incelemelerde bulundu.

Keskin: "Olay yerine baktığımız zaman büyük bir patlama olduğu görülüyor. Hasandede çok ciddi bir felaketten ucuz kurtulmuş." dedi.

Beldede ziyaret ve incelemelerde bulunan Keskin, patlamanın neden gerçekleştiği hakkında yetkililerden bir açıklama yapılmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Olay yerine baktığımız zaman çok vahim bir patlama olduğu anlaşılıyor. Ancak patlamanın neden gerçekleştiği hakkında yetkililerden bu saate kadar bir açıklama yapılmadı. Buradaki incelemelerimizin ardından Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu yetkilileri ve sayın vali ile görüşeceğiz. Umuyorum ve diliyorum, yaptığımız görüşmelerde bu patlamanın neden kaynaklandığı ile ilgili tatmin edici bir bilgi alma şansını elde ederiz. Fakat şu anda gördüğümüz manzara, gerçekten Hasandede çok ciddi bir felaketten ucuz kurtulmuş."


"Tedbir amaçlı 30 tüberküloz hastası C bloktaki servise, 6 çocuk hasta da Yakacık Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine transfer edilmiştir"

- Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin B blok çatısında çıkan yangında, tedbir amaçlı 30 tüberküloz hastasının C bloktaki servise, 6 çocuğun da Yakacık Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine transfer edildiği bildirildi.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, hastanenin B blok çatısında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, B blokta sağlık hizmetinin yoğun olarak verilmediği, burada az sayıda hastanın bulunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Tedbir amaçlı 6 çocuk hasta, birliğimiz bünyesindeki Yakacık Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine, 30 tüberküloz hastası da Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde C bloktaki servise transfer edilmiştir. Hasta tahliyesinde herhangi bir sorun yaşanmamış olup, yangın esnasında herhangi bir yaralanma ya da can kaybı olmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber