Kütahya'da 2 bin 212 işletme denetimden geçirildi

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Murat Tekeli, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için yıl içerisinde 2 bin 212 işletmenin denetimden geçirildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya'da 2 bin 212 işletme denetimden geçirildi

Tekeli, yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen denetim çalışmalarında vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için gıda denetimlerinin sıklaştırıldığını vurguladı.

Gıda işletmelerinin hijyenik şartlarını sürekli olarak muhafaza etmelerini isteyen Tekeli, söz konusu hususların takibi için denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini ifade etti.

Tekeli, şöyle konuştu: "Yapılan denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları kontrol edilerek, üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğu gıda denetim elemanlarınca sürekli takip edileceği belirtilmiş, eksik görülen hususların tutanakla tespit edilmiştir. İşletme sahiplerine gerekli uyarı ve idari yaptırımların uygulanacaktır. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlere aralıksız devam edecektir. Gıda güvenliğinin sağlanması amacı ile 2013 yılı başından bugüne kadar 743 gıda satış işletmesi, 635 toplu tüketim işletmesi ve 661 gıda üretim işletmesi ve 173 yem işletmesi olmak üzere olmak üzere toplam 2 bin 212 işletme denetlenmiştir. Yapılan denetimlerin etkinliğinin artırılması amacıyla da 196 adet numune alınmıştır. Gerçekleştirilen denetimlerde mevzuata uygunsuzluk yada numunelerin Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığı tespit edilen işletmelere de ayrıca idari para cezaları uygulanmıştır."

Halkın daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları tüketmelerini sağlamak amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan rutin denetimlerin yanında tüketicilerimiz, açıkta satılan, ambalajı yırtılmış, bombeleşmiş gıda ürünlerini satın almamaları gerektiğini belirten İl Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, "Halkımızın gıda ürünleriyle ilgili ihbar ve şikayetlerini, "174 Alo Gıda Hattına yada İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapmaları durumunda şikayete konu adreslerdeki işletmeler derhal denetlenip gereği yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber