Balonlar, Suriye, Mısır ve Filistin halkına destek için havalandı

MISIR ve Suriye'de sivillere yönelik saldırıları protesto amacıyla, Kapadokya'nın sembolü balonlar peribacaları arasından havalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balonlar, Suriye, Mısır ve Filistin halkına destek için havalandı

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin gençlik birimi olan Genç Hareket'in organizasyonuyla sabahın erken saatlerinde Nevşehir merkeze bağlı Göreme Beldesi'ndeki sıcak hava balonu uçuş alanına gelen İstanbul, Kayseri ve Nevşehir'den katılan yerli ve yabancı aktivistler, üzerlerinde 'Kardeşlik bedel ister Filistin'i unutma, Kardeşlik bedel ister Rabia ve Kardeşlik bedel ister Suriye'yi unutma' yazılı 3 metre genişliğinde 10 metre uzunluğundaki afişlerin asılı olduğu 3 sıcak hava balonu ile havalanarak dünyadaki tüm zulüm gören halklara özgürlük istedi. Balonlar havalanmadan önce içerisinde bulunan yerli ve yabancı aktivistler hep birlikte 'Rabia' anlamına gelen parmakları ile 4 işareti yaptı. Eyleme katılanlar balon havalanırken, "Mısır halkı kazanacak, yaşasın küresel intifada" diye slogan attı.

"GÖKYÜZÜNDEN HAYKIRDIK"

Genç Hareket Başkanı Orhan Demiral yaptığı açıklamada, Halkın istekleri doğrultusunda seçimle işbaşına gelen iktidarın devrilmesinin akabinde meydanları dolduran milyonlarca insanın haklı davalarını Türkiye'den ses vererek tüm dünyaya duyurmak amacıyla dünyanın dört yanından gelmiş turistlerle birlikte gökyüzünün semalarından haykırmak üzere bulunduklarını söyledi. Demiral, Tüm dünyaya dünya temsilcilerinin de bulunduğu bir mekanda, halkların isteklerinin, seçilmiş insanların haklarının darbe, silah zoruyla alınamayacağını, hr Firavun'un karşısına bir Musa çıkacağını eninde sonunda hesap vereceklerini gökyüzünden de haykırdıklarını belirtti.

Demiral, halkı gönülleri, duaları, elleriyle Mısır, Suriye, Filistin ve dünyanın dört bir yanında ezilmiş olan halkların yanında yer almaya davet ettiklerini anlatırken şöyle devam etti:

"Herkesin elinden gelecek dua, söylem, eylem vardır. Küresel güçler hegemonyalarını, emperyalist yaklaşımlarını artık halklar üzerinde estiremeyeceklerdir. Yeni nesil dünyadaki tüm zulümlere karşı duruşlarını gür bir biçimde ifade edeceklerdir. Yaşasın Suriye, Filistin, Mısır halkının direnişi, Yaşasın Rabia, Adeviyye Meydanı. Yaşasın Kahire, Yaşasın Lazkiye ve nerede insanlar özgürlükleri için mücadele ediyorlarsa tüm insanların Onların yanlarında olmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber