Akçakale'de kırmızı isot sezonu başladı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde biber hasadının başlaması ile birlikte ilçe halkı, üreticilerden aldıkları kırmızı isotu kendi yöntemleriyle temizleyerek kurutuyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akçakale'de kırmızı isot sezonu başladı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde biber hasadının başlaması ile birlikte ilçe halkı, üreticilerden aldıkları kırmızı isotu kendi yöntemleriyle temizleyerek kurutuyor.

Aldıkları kırmızı isotu evde ve sokak ortasında temizleyen kadınlar, isotun yanıcı etkilerinden korunmak için kimi el kremi kullanırken kimi de eldiven giyerek ellerini korumaya çalışıyor. Kırmızı isotun satışa sunulmasıyla birlikte erken alıp isotun iyi kuruması için aileler adeta bir birleriyle yarışıyor.

Kırmızıbiber temizliği için sokak aralarını tercih eden kadınlar, komşu kadınlarından yardım alarak bu zorlu ve yanıcı isot temizliğinden kurtulmaya çalışıyor. Kırmızı isot temizlemenin zor olduğunu dile getiren kadınlar, komşu kadınların yardımıyla bu işten bir günde kurtulduklarını ifade etti.

Kırmızı isot, önce kütüklerinden temizleniyor, daha sonra kurutulmak için güneşe karşı seriliyor, daha sonra da torbaların içerisinde terlemeye bırakılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber