Ankara polisinden kaçakçılara darbe: 18 gözaltı

Ankara polisinin kaçakçılara yönelik düzenlediği operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara polisinden kaçakçılara darbe: 18 gözaltı

Ankara polisinin kaçakçılara yönelik düzenlediği operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, Ankara ile Ağrı Doğubayazıt/Gürbulak, Iğdır, Van ve sınır illerinde ki bazı kişilerin suç örgütünün planlı ve örgütlü bir şekilde hareket ederek irtibatlı olduğu diğer kişilerden temin etmiş oldukları gümrük kaçağı sigaraları yine özellikle doğu illerinde bulunan kişilere verdikleri tespit edildi. Yapılan çalışmalarda bu kişilerin Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan toptan gümrük kaçağı sigara satışı yapan kişilere dağıtım yaparak sattıklarını ve kendilerine haksız kazanç sağladıklarının tespit edildi.

Yapılan tespitlerin ardından Ankara, Ağrı, Batman, Çanakkale, Gaziantep, Iğdır, İstanbul, Rize, Van ve İzmir illerinde eşzamanlı olarak planlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 18 zanlı gözaltına alınırken, 2 milyon 109 bin 100 paket gümrük kaçağı sigara, 114 paket puro, 6 bin adet makaron, 950 adet sigara tabakası, 220 adet çakmak, 400 adet kaçak elektronik sigara, bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca, suçta kullanıldığı tespit edilen 4 TIR, 3 dorseye şerh kararı aldırılmış, 7 TIR, 7 dorse ve 1 kamyonda alıkonulmuş olup, toplamda 11 TIR, 10 dorse ve 1 kamyona işlem yapıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 16 şüphelinin ifadeleri alınarak tutuksuz yargılanmak üzere salıverilirken, 2 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber