Antep baklavasının AB tarafından tescillenmesini esnaf sevinçle karşıladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği’nin Antep baklavasını tescil etmesiyle ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik Gaziantep baklavasının tescillenecek olmasını Gaziantepli Baklavacılar sevinçle karşıladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antep baklavasının AB tarafından tescillenmesini esnaf sevinçle karşıladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği'nin Antep baklavasını tescil etmesiyle ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik Gaziantep baklavasının tescillenecek olmasını Gaziantepli Baklavacılar sevinçle karşıladı.

Gaziantep'te baklavacılık yapan Şirvan Payaslı, Gaziantep'te fıstığın, ustanın en iyisinin olduğunu ve hiç kimsenin Gaziantep'te yapılan baklava gibi bu lezzeti tutturamayacağını söyledi. Gaziantep'te Baklavacılık yapan Payaslı, Gaziantep baklavasının tescillenmesi konusunda genç kalındığını belirterek, “Aslında daha doğrusu genç kalınmıştır. Baklavamızın yanında yemeklerimizin de tescillenmesi gerekiyor. Baklavayı bizden başka yapan yoktur. En iyisini biz yapıyoruz. Bu nedenden baklava tescili bizim hakkımız. Tabi bizde yıllarca bu işi öğrenmek için emek veriyoruz. Başka kimse sahiplenemez. Baklavayı biz yapıyoruz bizden başka iyi yapan yoktur. Baklavayı bizden iyi yapan varsa çıksın ben sizden iyi yapıyorum desin bizde onun elini öpelim, ama gelip burada bizden iyisini yapsınlar biz onlara verelim. Yapabiliyorlarsa buyursunlar. Biz bu işte kendimizi iddialı görüyoruz. Gaziantep'te her şeyin iyisi var. Malzemenin en iyisi burada ustanın en iyisi burada yani başka yerde yapamazlar dünyada kimse bu lezzeti tutturamaz” dedi.

Avrupa da yapılan baklavanın Gaziantep'te yapılan baklava gibi olmayacağını ifade eden baklavacı Payaslı, “Avrupa da yapılan baklava bunun gibi olamaz. Avrupa'ya baklava Gaziantep'ten gitmelidir. Gaziantep'te fıstığın, hamurun, ustanın en iyisi buradadır. Ben tahmin etmiyorum hiç kimse bu lezzeti hiç bir yerde tutturamaz. Gaziantep Sanayi Odasını bu çalışmalarından dolayı kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber