Aydınlı tabiplerden Hekimevi talebi

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilen Yimpaş binası için hazırlanacak projede ‘Hekimevi’ne de yer verilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydınlı tabiplerden Hekimevi talebi

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen Yimpaş binası için hazırlanacak projede 'Hekimevi'ne de yer verilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın'da yıllardır atıl durumda bekleyen Yimpaş binasının İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, “Aydın'da yıllardır atıl durumda bekleyen Yimpaş Holdinge ait inşaatı yarım kalmış binanın, İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilmiş olması Aydın'ımız ve biz sağlıkçılar açısından çok güzel bir gelişme. Büyük kapasiteye sahip olan bu binaya Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin taşınmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Diş Hastanesi'nin mevcut durumda bir bina ihtiyacı varsa, elbette ki böyle yeni bir yere taşınması düşünülebilir. Ancak yıllardır dile getirdiğimiz Aydın'ın bir hekimevi sorunu var. Yimpaş binasının konumu ve kapasitesi göz önüne alındığında 'Aydın Hekimevi' projesinin de bu yapı içerisinde hayata geçirilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tprpancı ile karşılaştıkları bir toplantıda konudan söz ettiklerini anımsatan Dr. Eralp Atay, “Ben kendilerine Aydın Sağlık Müdürlüğü'nün 'Aydın Hekimevi' konusunda bir kampanya başlatması halinde her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ilettim. Türkiye'de böyle örnek bir hekimevi Adana'da var. Ankara'daki hekimevinin durumu hiç de hoş değil. Aydın'da da böyle bir hekim evinin olması, misafirhane yapılması güzel bir kazanım olur. Aydın'da sağlık alanında eğitimler ve konferanslar veriliyor. Öğretmenler ve diğer bazı meslek kuruluşları gibi hekimlerin de çeşitli etkinlikler ve konferanslarda bir araya gelebileceği bir hekimevinin olması Aydın için büyük kazanım olur” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber