21/02/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2006 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak. Saat 14.30'da Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Wolf Ruthart-Born'u kabul edecek olan Erdoğan, daha sonra İzmir'e geçerek Efes Antik Kenti'ni gezecek. Başbakan Erdoğan, gezinin ardından Kuşadası Pine Bay Otel'de AK Parti Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da saat 14.00'te, 'Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik İnceleme, Değerlendirme ve Geliştirme Merkezi'nin açılışına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- EPDK, saat 11.00'de, Göktaş Hidrolik Santrali için teklif verilmesiyle ilgili bir toplantı düzenleyecek.
- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, saat 09.00'da, kurum çalışanlarına verilecek seminer öncesi düzenlenen törene katılacak.
- Türkiye Kızılay Derneği ile Muhtarlar Derneği arasında Ankara'da saat 13.00'te, gönüllülük konusunda protokol imzalanacak.
- Gelirler İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği tarafından Ankara'da saat 10.00'da, 'Gelir İdaresinde Değişim Süreci' konulu bir panel düzenlenecek.
- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Mehmet Akif Kültür Derneği Başkanı Kazım Avcı, Ankara'da saat 12.00'de, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eleştirisi ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Çağdaş Gençlik ve Kadın Vakfı, Ankara'da saat 13.00'te, Ev-Ka projesini başarıyla tamamlayan 60 ev kadınına sertifika verecek.
- İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'nde saat 10.30'da basın açıklaması yapılacak.
- 2005 Yılı IV. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, saat 14.00'de İstanbul İl Genel Meclisi'nde yapılacak.
- Bebelac tarafından sunulan ve annelerin cep telefonlarına ücretsiz bilgi gönderen "Cep Bebe" hizmetini geliştirmek için yapılan araştırma sonuçları ile ilgili toplantı, saat 10.00'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------

MSO'nun hisse satışı
- Formula 1 başta olmak üzere, dünya çapında motor sporları yarışlarının gerçekleştirildiği İstanbul Park Pisti'nin işleticisi Motor Sporları Organizasyon A.Ş.'nin (MSO) hisse satışı ile ilgili basın toplantısı, saat 10.30'da İstanbul Ticaret Odası'nda yapılacak. "İşletici Şirket Hisse Satışı" ile ilgili basın toplantısına, İTO ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, TOBB Başkan Yardımcısı ve FİYAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faik Yavuz ile hisse satışı organizasyonunu düzenleyen Finansinvest'in Genel Müdürü Hüseyin Öztürk katılacak.

Profilo Güvenlik Sistemleri A.Ş.'nin tanıtımı
- Profilo Grubu bünyesine yeni dahil olan Profilo Güvenlik Sistemleri A.Ş.'nin hizmetleri ve ürünlerinin tanıtılacağı basın toplantısı, saat 09.00'da Profilo Holding binasında yapılacak.

CiscoExpo Türkiye 2006
- İnternet teknolojileri alanında faaliyet gösteren Cisco Systems tarafından düzenlenecek ''CiscoExpo Türkiye 2006'' etkinliği, saat 09.00'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Visa'nın basın toplantısı
- Visa'nın, çipli ve şifreli kredi kartlarına geçiş süreci ile ilgili bir basın toplantısı, saat 10.00'da Maslak Beybi Giz Plaza'da yapılacak.

"Özel Eğitim Sertifikalı Gayrimenkul Danışmanlığı" konulu toplantı
- Century 21'in düzenlediği "Özel Eğitim Sertifikalı Gayrimenkul Danışmanlığı" konulu toplantı, saat 09.00'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Hazine'den tahvil ihalesi
- Hazine, 560 gün vadeli (19 ay) YTL cinsi iskontolu tahvil ve 5 yıl vadeli (bin 785 gün) YTL cinsi değişken kuponlu tahvil ihalelerini yapacak.

TUREB tarafından verilen 'Turizm Ödülleri' sahiplerini bulacak
- Turizm Rehberleri Birliği'nin (TUREB) geleneksel hale gelen 'Turizm Ödülleri', saat 19.00'da Galata Köprüsü altındaki Maxigala Restaurant'ta yapılacak törenle dağıtılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar; hatta aylar sürebileceği belirtilirken, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw da kurulacak yeni hükümetle ilgili bazı temaslarda bulunmak için Irak'a gitti.

İslam dünyasında tepkiler dalga dalga yayılıyor
- Müslümanları rencide eden yayınlara Avrupa ve başka yerlerdeki bazı yayın kuruluşlarında yer verilmesine tepkiler, dünyanın dört bir yanında artarak devam ediyor.

İran heyeti Moskova'da
- İran heyeti, İran uranyumunun Rusya'da zenginleştirilmesine ilişkin Rus planını incelemek için Moskova'daki temaslarına devam ediyor.

Rum lider Papadopulos'un Avusturya ziyareti
- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, AB dönem başkanlığını yürüten Avusturya'da temaslarına devam ediyor.

Avrupa'da kuş gribi alarmı
- Avrupa'da yeni kuş gribi vakalarına rastlandığı bildirilirken, ülkeler hastalığa karşı önlemleri sıkılaştırıyor.

Abbas, Haniye'ye görev mektubu veriyor
- Filistin lideri Mahmud Abbas, Hamas'ın kuracağı hükümetin Başbakanı İsmail Haniya'ya görev mektubunu yerel saat ile 09.00'da verecek.

Bosna yaklaşık 4 bin 500 kümes hayvanını itlaf edecek
- Bosna Hersek, kuş gribi vakalarının görüldüğü 12 köyde toplam 4 bin 420 kümes hayvanını itlaf edecek.

AB, Suriye'de İnsan Hakları Merkezi açıyor
- AB, 'daha güçlü bir Suriye' amacıyla Suriye'nin başkenti Şam'da İnsan Hakları Merkezi açıyor.

SPOR GÜNDEMİ
------------------------

- Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) Genel Sekreteri Comel Marculescu başkanlığındaki Değerlendirme Heyeti, 2010 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Yarışları organizasyonunun ev sahipliği için aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacak.
- U 17 Milli Takımı, Rusya ile Antalya WOW Topkapı Palace Oteli Sahası'nda saat 13.30'da özel bir maç yapacak.
- Turkcell Süper Ligi'nde forma giyen Galatasaraylı futbolcular Stjepan Tomas, Sasa Iliç, Ergün Penbe, Ayhan Akman, Sabri Sarıoğlu ve Beşiktaşlı futbolcu Ahmed Hassan, Lotto'nun organize ettiği imza gününde Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde saat 14.00'te hayranlarına imza dağıtacak.
- 22 Şubat Çarşamba günü Romanya ile özel bir maç yapacak olan Ümit Milli Takım, bu maçın hazırlıklarını saat 14.30'da maçın oynanacağı Ankara 19 Mayıs Stadı'nda gerçekleştireceği antrenman ile tamamlayacak.
- Fortis Türkiye Kupası 5. hafta maçları, D Grubu'nda Beşiktaş ile Sarıyer arasında BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak karşılaşma ile başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber