Elektrikte faiz affı 30 Ağustos 2013'te sona eriyor

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) elektrik abonelerinin şirkete devrolan eski borçlarına ait ana paranın peşin ödenmesi kaydıyla yapılan faiz affı 30 Ağustos 2013 tarihinde sona eriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrikte faiz affı 30 Ağustos 2013'te sona eriyor

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Silopi İlçe İşletme Başmühendisi Muhsin Öner, elektrikte faiz affının 30 Ağustos 2013 tarihinde sona ereceğini ve vatandaşların işini son güne bırakmamasını istedi. Öner, "Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi özelleştirilerek Ortak Girişim Grubu tarafından 1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile fiilen devralınmıştır. Faaliyet bölgemiz kapsamındaki Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerimizdeki elektrik dağıtım ve perakende satış hizmetleri Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ şirketlerimiz tarafından yürütülecektir. Abonelerimizle yeni bir başlangıç yapmak ve daha kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla önemli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Daha önce elektrik abonelerinin şirkete devrolan eski borçlarına ait ana paranın peşin ödenmesi kaydıyla 30 Ağustos 2013 tarihine kadar gecikme faizlerinin affedildiğini belirten Öner, vatandaşların sürenin uzatılması gibi bir beklenti içinde olmamaları gerektiğini kaydetti. Ödenmemiş borçların tahsili amacıyla borçlu abonelerin elektriklerinin kesileceğini vurgulayan Öner, kalan borçların icra yoluyla tahsili yapılacağını söyledi. Silopi'de elektrik alanında sıkıntıların olduğunu dile getiren Öner, "Şu anda ekiplerimiz nerde ne sıkıntı var bunların tespiti yapıyorlar. Genel sorunlar tespit edildikten sonra çalışmalarımız hızlanacaktır. Bu anlamda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Özellikle bir yer sorun olduğu zaman bize bildirmelerini bekliyoruz. Bizde gerekenlerini yapalım. Bazı vatandaşlar trafoların kapaklarına zarar vererek elektrik sorunu halletmeye çalışıyorlar. Bu onlar için büyük bir risk taşıyor. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Elektrik sorunları en aza indirmek için tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Öner, Silopi'de elektronik olmayan eski tip sayacın ücretsiz olarak yenisiyle değiştirileceğini söyledi. Eski sayaçların yüzde 1,5 civarında hatalı ölçüm yaptığını belirten Başmühendis Öner, sayaç değişimi ile bu sorunun çözüleceğini belirtti. Sayaçlarını değiştirmek isteyen vatandaşların kendilerine dilekçe ile başvurması gerektiğini kaydeden Öner, eski tip sayaçların tamamını değiştireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber