Yemen askeri Denizli'de tedavi olacak

Yemen'de yaralanan ya da hasta olan asker ve asker ailelerinin, Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi olabilmeleri için törenle protokol imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yemen askeri Denizli'de tedavi olacak

PAÜ Hastanesi'nde düzenlenen imza törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Yemen Sağlık ve Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Tuğgeneral Ahmet Muhammet Al-Wali katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Bağcı, "PAÜ, dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sağlık hizmetlerinde de uluslararası standartları yakaladık. Yemen'de yaralanan ya da hastalanan asker veya asker yakınlarının tedavilerini yapacağız. Ayrıca, tıp fakültemizde görevli akademisyenler yılın belli bölümlerinde Yemen'e giderek, oradaki askeri sağlık kuruluşlarında eğitim çalışmalarına katılacak, bilgilerini, deneyimlerini aktaracak. Bir ay içerisinde Kosova ile de benzeri bir protokol yapacağız" dedi.

Protokolün kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Tuğgeneral Al-Wali, "Her Yemenli için Türkiye ikinci vatandır. Türkiye ile Yemen'in ticari, askeri ve sağlık alanlarında işbirliği yapması önemli" diye konuştu.

Daha sonra, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı ile Tuğgeneral Ahmet Muhammet Al-Wali protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber