MHP'li Köse; 'Çerçioğlu Pazar Günü Neredeydi?'

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, CHP Merkez İlçe Kongresine şenliği bahane ederek katılmayan ve şenlikte de yer almayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yanlış beyanı nedeniyle başta CHP'liler olmak üzere tüm Aydınlılardan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'li Köse; 'Çerçioğlu Pazar Günü Neredeydi?'

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, CHP Merkez İlçe Kongresine şenliği bahane ederek katılmayan ve şenlikte de yer almayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na Pazar günü nerede olduğunu sordu. Düzenlediği basın toplantısıyla Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun son dönemdeki açıklamalarını eleştiren Köse'ye toplantıda MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul, MHP İl Teşkilatı Yönetim Kurlu üyeleri ve partililer eşlik etti.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun son dönemdeki faaliyetlerini değerlendiren MHP İl Başkanı Köse, "Bir belediye başkanının, beldenin en emin kişi olması gerekir. Ancak Sayın Çerçioğlu sözleri ve davranışlarıyla örnek olamıyor. Son bir hafta içerisinde yaptığı açıklamalar ve davranışları emin kişilik sıfatına yakışmıyor. CHP Merkez İlçe Kongresine katılmayan Çerçioğlu, gönderdiği mesajda Çine'de yapılan 1. Madran Dağı Yayla Şenliklerine katılacağı için kongreye katılamadığını söylüyor. Biz o gün Madran Yaylası'ndaydık ama Sayın Çerçioğlu yoktu. Biz döndükten sonra gelmiş olabilir diye konuyu araştırdım ancak hiç gelmemiş. Bu durum kongre ve şenlikle ilgili olarak yapılan haberlerde de açıkça gözüküyor. Özlem Çerçioğlu; Pazar günü gitmediği halde Çine'deki şenlikleri bahane ederek partisinin merkez ilçe kongresine de katılmadı? Partililerine neden yalan söylüyor? Başkan kimden ve niye kaçıyor? Bu hareketi kendisine yakışmadı. Başta partilileri olmak üzere, tüm Aydınlılardan özür dilemesi gerekiyor" dedi.

Başkan Çerçioğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada yer verdiği "Kim hangi belgeyi almak istiyorsa Aydın Belediyesi'nden alabilir" ifadelerini de sert bir dille eleştiren Köse, "MHP'li Belediye Meclis üyelerimiz defalarca sözlü ve yazılı olarak talep etmelerine rağmen istediğimiz belgelerini halen alamadık. Son olarak 2 aydır belediyenin katlı otopark inşaatını yapan firmanın ne kadar su tükettiği ile ilgili önergemizin cevaplanmasını bekliyoruz. Sayın Çerçioğlu'nun bu açıklamalarında samimi olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte belediyeye gidip, istediğimiz belgeleri yazılı olarak bildireceğiz. Bakalım açıklamalarının arkasında durup, vaktinde bize belgeleri verebilecek mi?" diye konuştu.

Başkan Çerçioğlu'nun personeli üzerinde etkili olamadığını öne süren Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Park ve Bahçeler Müdürü Tülay Küçükerol, personeline mobbing uyguladığı gerekçesiyle 5 bin TL tazminat ödedi. Yaptığı yanlışlar mahkeme tarafından belirlenen ve hakkında yargı kararı bulun bu kişi neden halen o makamda tutuluyor? Bu kadar çok müdür değiştiren Çerçioğlu, neden Tülay Küçükerol'u görevde tutuyor. Aydın Belediyesi'nde bir müdür üç göreve birden vekalet ediyor. Aydın Belediyesi'nde personel mi kalmadı da bir kişi üç işi yapıyor. Sayın çerçioğlu'nun personeli üzerince aczi yetini anlamak mümkün değil"

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA HODRİ MEYDAN

Temizlik İşleri Müdürlüğü'yle ilgili olarak ortaya attığı iddialarına bir yenisini ekleyen Köse, sözlerini şöyle tamamladı: "Temiz İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı araç kiralama ihalelerinde kamu zararına yol açtığı iddia ediliyor. Ben buradan Sayın Çerçioğlu'na soruyorum; Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün araç kiralama ihaleleriyle ilgili olarak kamu zararına yol açıldığı gerekçesiyle Sayıştay tarafından Aydın Belediyesi'ne zimmet çıkartıldığı doğru mudur? Bunun cevabını bekliyorum. İsterse kendisiyle bir televizyon programında veya halka açık bir yerde yüz yüze görüşebiliriz. Belediyenin çalışmaları ve Aydın kentinin sorunlarını değerlendirelim. Kendisine buradan hodri meydan diyorum. Çıksın sorularımıza yüz yüze cevap versin"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber