E-fatura uygulaması milat

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 1 Eylül'de yürürlüğe girecek elektronik fatura (e-fatura) uygulamasının bir milat olduğunu, bununla ileri teknoloji ve şeffaflığın temellerinin atıldığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ile Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (BSMMMO) desteğiyle organize edilen "e-fatura Uygulamasına Geçiş Süreci Başlarken Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları Toplantısı", BTSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

Burkay, toplantıda yaptığı konuşmada, e-fatura uygulamasının, teknolojik gelişmelere paralel çok önemli düzenlemeler içerdiğini vurguladı.

Ticaret sicil kayıtlarının tutulması, sözleşmelerin kuruluş süreçlerindeki işlemler, fatura ve teyit mektuplarının oluşturulması ve saklanması gibi temel hükümlerin elektronik ortamda yapılmasıyla iş hayatı ve devlet bürokrasisinde modernleşme sağlanacağını belirten Burkay, şunları kaydetti:

"Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre 1 Eylül'de yürürlüğe girecek e-fatura uygulaması, bürokraside modernleşme adına önemli bir adımdır. Yeni düzenleme bir milattır. e-fatura uygulamasıyla ileri teknolojinin ve şeffaflığın da temeli atılıyor, finanstan taşımacılığa, tarımdan sigortacılığa kadar tüm hizmet sektörünün modernleştirilmesi amaçlanıyor. Umarım gerek devlet bürokrasimiz gerekse de iş hayatımızın tüm tarafları için çok önemli ve gerekli olan bu modernleşme hamlesine en kısa sürede uyum sağlar ve sorunsuz bir geçiş yaşarız."

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam ise beyanname, bildirim, form gibi belgelerin elektronik ortamda alınmasının hem mükellef ve meslek mensuplarının işlerini kolaylaştıracağını hem de idareyi bazı yüklerden kurtaracağını ifade etti.

Uygulamanın, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye de katkı sağlayacağına dikkati çeken Saydam, "e-fatura ve arkasından gelecek olan e-defter uygulamasıyla mükelleflerin hareketleri anlık olarak idare tarafından izlenebilecek, elektronik ortamdaki veriler risk analizlerine tabi tutularak vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadele mümkün olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber