Ekmekte devir tersine döndü

Aydın'da ekmek tüketiminde devir tersine döndü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmekte devir tersine döndü

Aydın'da ekmek tüketiminde devir tersine döndü. Bir zamanlar garibanın yediği bazlama şimdi zengin yiyeceği oldu.

Bir süre önce terk edilen ve doğal undan üretilen bazlamalar artan sağlık problemleri üzerine yeniden kıymete bindi. Kısa süre öncesine kadar kıt kanaat geçinenlerin evlerinde yapıp karnını doyurduğu bazlamalar artık lüks restoranlarda müşteriler için tercih sebebi olmaya başladı.

Bazlamaya dönüş dolayısıyla pek çok ev hanımı kendi ocağında pişirdiği bazlamaları satarak ekmekten ekmeğini kazanmaya başladı. Her geçen gün zorlaşan hayat şartları bazılarının ekmeğini taştan çıkarmayı zorlarken, özellikle son yıllarda ekmekteki katkı maddelerinin tek tek ortaya çıkması ile hamur yoğurup bazlama pişirme işi bir sanata dönüştü.

Aydın'da lüks restoranlar müşterilerine normal ekmek yerine bizzat restorandaki ocakta hanımlar tarafından pişirilen bazlama ile yemek servisi yapmaya başladı. Nostaljik ortamda tamamen doğal gıdaların servis edildiği bir çok restoranda müşterilere geleneksel Türk yemekleri ve Yörük mutfağının lezzetleri sunuluyor. Müşteriler ise Türklerin en önemli gıda maddesi olan ekmeğin oluşumunu tüm evreleri ile izleyip o şekilde yiyor. Ekmekteki geriye dönüş sayesinde Aydın'da pek çok bayan, aile bütçesine katkı sağlıyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber