Ceylanpınar'da sınırı aşan kurşunlar 2 kişiyi yaraladı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Rasulayn'da akşam saatlerinde başlayan çatışma, Ceylanpınar'da paniğe sebep oldu.

Haber Giriş : 03 Eylül 2013 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceylanpınar'da sınırı aşan kurşunlar 2 kişiyi yaraladı

Sınırın diğer tarafından gelen kurşunlar bir çocuğu yaraladı.

3 saat kadar süren çatışmada birçok eve kurşun isabet etti. Çok sayıda tank ve top atışı yapıldı. İlçe merkezindeki esnaf, can güvenliği olmadığı için dükkanlarını kapatarak evlerine gitti. Çatışma, gece geç saatlere kadar devam etti. Seken kurşundan yaralanan 6 yaşlındaki Emine Bozkurt, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğun, bacağından hafif yaralandığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Sınırı aşan kurşun tarladaki kadına isabet etti

İÇ karışıklıkların sürdüğü Suriye'nin Halep kentine bağlı Jarabulus İlçesi'nde ateşlenen bir silahtan çıkan kurşun, sınırı aşarak Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde sınır hattındaki tarlasında çalışan Aysel Yılmaz'a isabet etti.

Yakınları tarafından hastaneye götürülen Yılmaz, tedaviye alındı.

Bu sırada Jarabulus'taki çatışmalarda yaralanan 3 Suriyeli ise yakınları tarafından Karkamış Sınır Kapısı'na getirilerek, sınır hattındaki kontrolün ardından ambulanslarla hastaneye götürüldü. Jarabulus'ta devam eden çatışmalar nedeniyle Karkamış'ta tedirginlik yaşandı. Güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini arttırdı.

CHN-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber