Yaralamalı kazada şaşırtan karar

İzmir'de görülen yaralamalı trafik kazası davasından şaşırtan karar çıktı. 29 yaşındaki Özlem Gün'e çarpıp kaçan sürücü Bircan O., "Yardım ve Bildirim yükümlüğünü ihlal" suçundan beraat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaralamalı kazada şaşırtan karar

Yanında oturan ve aynı suçtan yargılanan Ömer Ü. ise mahkeme tarafından 600 TL.para cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararını şaşkınlıkla karşılayan Özlem Gün'ün avukatı Alper Gültekin, "Yardım ve Bildirim yükümlüğünü ihlal" suçundan sürücüye de ceza verilmesi gerektiğini belirtip Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 12.Ceza Dairesi, yerel mahkemenin şaşkınlık yaratan kararını aynen onadı. Sürücü Bircan O., "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya neden olmak" suçundan 2 bin 700 TL.para cezası verildi.

BİLİRKİŞİ ÇARPILANI SUÇLU BULDU

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde evine dönmek isterken Bircan O., gece karşıdan karşıya geçmek isteyen Özlem Gün'e çarpıp kaçtı. Sürücünün ölüme terk ettiği genç kız, çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Savcı, sürücü Bircan O. hakkında, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya neden olmak" ve "Yardım ve Bildirim yükümlüğünü ihlal" suçundan dava açtı. Soruşturmayı yürüten savcı, sürücünün yanında bulunan Ömer Ü.'nin de,"Yardım ve Bildirim yükümlüğünü ihlal" suçundan yargılanmasını istedi.

İzmir 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen yaralamalı trafik kazasında sürücü Bircan O., "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya sebebiyet vermek" suçundan 2 bin 700 TL.para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, "Yardım ve Bildirim yükümlüğünü ihlal" suçundan sürücü hakkında beraat kararı verdi. Aynı mahkeme, kaza sırasında sürücünün yanında bulunan Ömer Ü.'ye, "Yardım ve Bildirim yükümlüğünü ihlal" 600 TL.para cezası verdi. Çarpıp kaçan ve genç kızı ölüme terk eden sürücüye, "Yardım ve Bildirim yükümlüğünü ihlal" suçundan beraat etmesi herkesi şoke etti.

YARGITAY MAHKEMENİN KARARINI ONADI

Mahkemenin verdiği ilginç kararı bozmak için yargıtaya başvuran Özlem Gün'ün avukatı Alper Gültekin, "Sürücü müvekkilime çarptıktan sonra kaçtığını zaten inkar etmiyor. İnsaniyet adına durup yardım etmesi gerekirken olay yerinden kaçmış daha sonra polis tarafından yakalanmıştır. Çarpma sonucunda dikiz aynasının kırıldığı polis tarafından tespit edilmiştir. Hal böyle iken yerel mahkeme, sürücüye 'Yardım ve bildirim yükümlüğülüğünü ihlal" suçundan beraat kararıvermiştir. Oysa yanında bulunan Ömer Ü. isimli kişi, aynı suçtan 600 TL. para cezasına çarptırılmıştır. Olay tartışmaya açıktır. Böyle bir karar karşısında ben de şok oldum" diye konuştu. Yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay 12.Ceza Dairesi, yerel mahkemenin ilginç kararını onayıp davaya son noktayı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber