Aydın Belediyesi yeni binasında kamu zararı iddiası

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediyesi yeni hizmet binasındaki eksik ve hatalardan dolayı kamu zararı oluştuğunu ve Sayıştay'ın bu zararın tahsili için belediye yetkilileri hakkında rapor düzenlediğini iddia etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın Belediyesi yeni binasında kamu zararı iddiası

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, yaptığı açıklamayla Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol'u sert bir dille eleştirdi. Aydın Belediyesi yeni hizmet binası inşaatında hatalı ve eksik işlerden dolayı kamu zararı oluştuğunu iddia eden Köse, Sayıştay'ın konuyla ilgili olarak hazırladığı raporu delil olarak gösterdi.

Köse, yaptığı açıklamada; "Aydın Belediyesi yeni belediye binası inşaatında eksik ve hatalı yapılan imalattan dolayı kamu zararı oluşturduğu için Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol başta olmak üzere birtakım personelden kamu zararının tahsili için Sayıştay raporu düzenlenmiştir. Belediye binası inşaatında eksik ve hatalı inşaattan dolayı kamu zararı oluşturmasına neden olduğu belirtilen Cemalettin Küçükerol, derhal görevinden alınmalıdır. Sayın Çerçioğlu, 'Yetimin hakkını yedirmem' derken, yanlış iş yapanları hala görevde tutmaya devam edecek midir?

Küçükerol, Belediye Başkanlığı'nca yapılan bütün ihalelerde kontrol mühendisi olarak genç ve tecrübesiz sözleşmeli personele görev vermektedir. Belediyenin birçok tecrübeli, kadrolu mimar ve mühendisleri olduğu halde neden kontrol mühendisliği devamlı sözleşmeli personele verilmektedir? 'Biz bunlara istediğimizi imzalatırız, yoksa işten atarız mı?' diye düşünülmektedir" dedi.

İnşaattaki eksikleri tespit eden personelin usulsüz olarak işten çıkarıldığını öne süren Köse, "Belediye binası inşaatında kontrol mühendisi olarak çalışan sözleşmeli personel inşaat mühendisi A.Ş. ve mimar G.E. kesin hesap çalışmaları esnasında inşaattaki eksik ve hatalı imalattan dolayı kesin hesap raporu yapılmış, Küçükerol çıkan bu rakamlardan rahatsız olmuş, bu raporun hazırlanmasından dolayı memnun olmadığı görülmüştür. Mimar G.E. ve inşaat mühendisi A.Ş., 2011 Şubat ayından beri çalışmakta olan ve hiçbir disiplin cezası almayan, haklarında herhangi bir soruşturma açılmayan bu teknik elemanlar 1 milyon 371 bin 827 TL'lik eksik imalat bedeli tespit ettikleri için son çıkan Torba Yasası gereği kadrolu personel hakkını elde ettikleri halde usulsüz ve sebepsiz bir şekilde tamamen keyfi bir tutumla işten çıkartılmışlardır. Mimar G.E., 26 Haziran tarihinde çalışıyor olmasına rağmen 24 Haziran tarihli bir onay belgesi ile sözleşmesi feshedilmiş; inşaat mühendisi A.Ş'de 24 Haziranda raporlu olmasına rağmen kasıtlı bir şekilde sözleşmesi feshedilmiştir. Bu teknik elemanlar bölge idari mahkemesine dava açmışlar ve haklarını aramaktadırlar" diye konuştu.

"AYDIN BELEDİYESİ TEMİZ BİR YÖNETİME KAVUŞTURULMALI"

Belediyedeki eksiklikten dolayı alınacak olan "Şehir Plancısı" konusuna da değinen Köse, "Sayın Özlem Çerçioğlu, 2 Eylül saat 15.30'da yapılan Belediye Meclis Toplantısı'nda 7. Madde görüşülürken belediyede bir adet şehir plancısı olduğunu, bir adet daha şehir plancısına ihtiyaçları bulunduğunu belirtmiş ancak bugün yaptığımız incelemelerde Aydın Belediye Başkanlığı'nda çalışan 5 adet şehir plancısı olduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Kendi belediyesindeki şehir plancısı sayısını dahi bilmeyen bir kişi Aydın'ı nasıl yönetebilir. Ekte hakkında Sayıştay raporu düzenlenen Cemalettin Küçükerol derhal görevinden uzaklaştırılmalı, Aydın Belediyesi, temiz bir yönetime kavuşturulmalıdır. Sayın Çerçioğlu'nun samimiyetini göreceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber