Malatya'daki sahte raporla kürtaj iddiası

Mahkeme heyeti, Prof. Dr. Ö.Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya'daki sahte raporla kürtaj iddiası

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu yargılanan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ö.Ç. ile tutuksuz sanıklardan bazıları avukatlarıyla hazır bulundu.

Duruşmada, tanıklar B.A, G.Ö. ve A.K. dinlendi. B.A. ve G.Ö, tüp Bebek tedavisi için Ö.Ç'ye, A.K. ise kürtaj yaptırmak için tutuksuz sanık Doç. Dr. Ş.H'ye başvurduğunu belirtti. Tedavileri sonucunda kendilerine herhangi bir fatura ya da fiş verilmediğini iddia eden tanıklar, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını ifade etti.

Ö.Ç, maaşının üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasının kendisini bir nebze rahatlattığını, buna rağmen ekonomik sorunlarının devam ettiğini söyledi.

Cezaevinde 9 aydır yerde yattığını, ailesinin ve kendisinin mağdur olduğunu ileri süren Ö.Ç, tutukluluğu nedeniyle bilimsel çalışmalardan uzak kaldığını savundu. Ö.Ç, bir ay içerisinde üniversitede akademik yılın başlayacağını ifade ederek, "Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanık Ö.Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Ö.Ç. ve Doç. Dr. Ş.H'nin el konulan banka hesaplarındaki paraların hangi yollardan sağlandığının bilirkişi tarafından tespit edilmesini kararlaştırdı. Duruşma 7 Ekim'e ertelendi.

Malatya'da, yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlar düzenleyerek sonlandırdıkları, rüşvet aldıkları ve rüşvete aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.Ç, özel bir hastanenin eski başhekimi Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanenin 2 çalışanı, 3 Ocak'ta tutuklanmıştı. 12 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmesinin ardından açılan davada, Ö.Ç. dışındaki 3 sanık önceki duruşmalarda tahliye edilmişti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber