Atatürk Barajı'ndan batı illerine balık sevkiyatı

Atatürk Baraj gölünden tutulan balıklar, batı illerindeki işletmelerin vazgeçilmezi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk Barajı'ndan batı illerine balık sevkiyatı

Atatürk Baraj gölünden tutulan balıklar, batı illerindeki işletmelerin vazgeçilmezi oldu.

Adıyamanlı balıkçılar tarafından tutulan sazan ve yayın balıkları batı illerine gönderiliyor. Denize kıyısı olan ve balıkçılığın olduğu batı illerinde avlanma sezonunun yaz aylarının sonunda açılması nedeniyle, Adıyaman'dan batı illerine gönderilen balıklar tezgahlarda yer alıyor. 1 Temmuz'da açılan avlanma sezonu nedeniyle Adıyaman'dan ortalama 1 ton balık batı illerine gönderiliyor. Barajdan yakalanan balıklar, Adıyaman'daki balıkçılarda istiflenerek, buzla birlikte soğuk hava depolarına, oradan da batı illerine gönderiliyor.

Adıyaman Balıkçılar Birleşme Dernek Başkanı Mustafa Kaplan, yazın Adıyaman'dan batı illerine, kışın ise Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nden Adıyaman'a balık nakliyatı gerçekleştirildiğini söyledi. Kaplan, şunları söyledi:

“Biz kışın da balık gönderiyoruz ama yaz aylarındaki gibi fazla değil. Biz kışın deniz balığını alıp getiriyoruz. Yazın ise biz onlara sazan ve yayın balıklarını gönderiyoruz. Sazan balığını Isparta, Konya, Manisa, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir illerine, yayın balığını ise genellikle Adapazarı, Ankara ve Bursa illerine gönderiyoruz. Günlük ortalama 1 ton arasında gönderiyoruz. Daha fazla balık olsa daha fazla gönderebiliriz çünkü pazar sıkıntısı yok. Atatürk Barajı'nın balığı gölet balıklarından daha lezzetli, daha güzeldir. Fırat Nehri de olduğu için akar su gibidir. Baraj balığının lezzetini tadan bir daha istiyor. Balıkçı arkadaşlar ağla yakalıyor. Ufak balıkları göndermeyip Adıyaman içinde tüketiyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber