Köyler, sinema ile buluşuyor

Kuşadası’nın çeşitli mahallelerinde bir ay boyunca süren etkinlikleri toplam 24 gösterimde yaklaşık 7 bin 500 kişi izledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köyler, sinema ile buluşuyor

Kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği önemle dikkati çeken Kuşadası Belediyesi, “sinemada buluşalım” sloganıyla 4 yıl önce başlattığı açık hava sineması etkinliğinin ilk etabı sona erdi. Kuşadası'nın çeşitli mahallelerinde bir ay boyunca süren etkinlikleri toplam 24 gösterimde yaklaşık 7 bin 500 kişi izledi.

Bu yıl 5. kez gerçekleştirilen “ sinemADA buluşalım “ isimli nostaljik açık hava sineması etkinliği Kuşadası'na bağlı 7 köyde yapılacak gösterimlerle devam edecek. Caferli köyünde saat 21.30'daki ilk gösterim ile start alacak olan etkinlikler Temel-Moskova'nın şifresi isimli filmle Çınar, Kirazlı, Yaylaköy. Yeniköy ve Soğucak Köyü'nde devam edecek.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Belediyesi'nin nostaljik yaz sineması keyfini yaşatan “sinemADA buluşalım” etkinliğinin ilk etabının tamamlandığını ve ikinci etabının köylerde devam edeceğini söyledi. Amaçlarının Kuşadası'nı kültür ve sanat kenti yapmak olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye olarak anılarda kalan yaz sinemalarını Kuşadalılara yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Kuşadalılara nostaljik yaz sinema keyfini bu yıl 5. kez yaşattıklarına dikkati çeken Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Hedefimiz, sinemaya gidemeyen ailelerimizi, çocuklarımızı sinemayla buluşturmak. Kuşadalıları kültür ve sanat etkinlikleriyle aralıksız buluşturmaya, kültür ve sanatı halkımızın ayağına getirmeye devam edeceğiz. Bir ay boyunca yaklaşık 7 bin 500 hemşerimiz sinema keyfi yaşadı. 5 yıl içinde bu rakam 120 gösterim ile 36 bine ulaştı. Şimdi sinema keyfi köylerle buluşuyor. Bir hafta boyunca tüm köylerimizde her akşam vizyon filmleriyle nostaljik sinema keyfini yaşatacağız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber