Hakkarili çocuklar, Valilik bahçesini futbol sahasına çevirdi

Hakkari'de oyun sahaları ve sosyal tesislerinin az sayıda olması nedeniyle çocuklar, Valilik bahçesini futbol sahasına çevirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkarili çocuklar, Valilik bahçesini futbol sahasına çevirdi

Hakkari'de oyun sahaları ve sosyal tesislerinin az sayıda olması nedeniyle çocuklar, Valilik bahçesini futbol sahasına çevirdi. Çocuklar, yetkililerin kendilerine çim saha ve bir oyun parkı yapmasını istedi.

Hakkari kent merkezinde oynayacak alan bulunmayan bir grup çocuk, Valilik bahçesine gelerek futbol oynadı. Valilik ve Adliye binası bahçesini futbol sahasına çeviren çocuklar, kentteki oyun alanlarını az olduğunu, bu nedenle zaman zaman Valilik bahçesine geldiklerini anlattı. Yetkililerden oyun sahası isteyen çocuklar, "Bizim doğru düzgün bir oyun alanımız yok. Her gün ya yollarda ya da burada valilik bahçesinde top oynuyoruz. Beton zeminde oynamak yerine çim sahalarda oynamak istiyoruz. Çoğu zaman düşüyoruz ve ciddi yaralanmalar oluyor. Bazen yollarda oynamak zorunda kalıyoruz bu da çok tehlikeli. Yetkililerden isteğimiz bizim için oyun alanları ve parklar yapmalarıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber