Şimdi de lojman vakası

Haber Giriş : 01 Mart 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan'ın, Başbakan Erdoğan'ın 'Lojmanlarda oturmayın' çağrısına uymayarak Ankara'da Birlik Mahallesi'nde bulunan Zirvekent'teki bakanlık lojmanında oturduğu ortaya çıktı

Ailesinin ticari faaliyetleri, çocuklarının şirketleri ve tartışmalı girişimleri, yıkımına başladığı kaçak villası ile AKP'yi de karıştıran Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "lojmanlarda oturmama" çağrısına uymadığı ortaya çıktı.

Dışişleri Konutu'nda yabancı konukları da ağırlayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yine görevi gereği lojmanda kalan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün dışında, Unakıtan hariç, kabinede hiçbir ismin lojmanda oturmadığı belirlendi. Haberi ilk duyuran isim olan Hürriyet Yazarı Emin Çölaşan, dünkü yazısında Unakıtan'ın oturduğu lojmanın 275 YTL'lik aidat bedelini Ankara Defterdarlığı'nın ödeyip ödemediğini sordu.

Erdoğan, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bir hafta sonra milletvekilleri ile yaptığı ilk toplantıda, hiçbir ayrımcılık yapılmadığı sürece milletin gönlünde taht kurulacağını söylemişti. Milletvekillerinden TBMM lojmanlarında oturmamalarını rica eden Erdoğan, yoğun alkış temposunun ardından "Bundan karar verdiğinizi anlayabilirim, değil mi?" diye sorunca "Evet" yanıtını almıştı.

Maliye'ye devredilmişti
Erdoğan'ın bu konuşmasının ardından boşaltılan Meclis lojmanları satılmak üzere Unakıtan'ın yönettiği Maliye Bakanlığı'na devredildi.
Erdoğan da Başbakan olduktan sonra Başbakanlık Konutu'nda oturmadı. Oran semtinde bir siteye yerleşen Erdoğan, daha sonra Keçiören Subayevleri'nde AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca'ya ait evi kiraladı.

Erdoğan'ın çağrısına öncülük eden TBMM Başkanı Bülent Arınç da, Başkanlık Konutu'na yerleşmedi ve Çukurambar semtinde oturmaya başladı.
Bu uygulamanın kabinedeki en önemli istisnası olan Unakıtan'ın Birlik Mahallesi'nde bulunan Zirvekent'teki bakanlık lojmanında oturduğu ortaya çıktı. Dört daireden oluşan lojmandaki konutlardan birini kullanan Unakıtan'ın, bakan ve müsteşar düzeyindeki yöneticilere uygulanan, "yakıt benzeri daire giderlerinin kamu idaresince karşılanması" düzenlemesinden de yararlandığı ifade edildi.
Kaynaklar, düzenlemenin lojman mevzuatına dayandığını söyledi.

Ankara'daki lojmanların yönetimi Ankara Defterdarlığı'nda olduğu için durumu uygun görevliler için aidatın Defterdarlık tarafından karşılandığı bildirildi.
Mevzuata göre "görev tahsisli" lojmanların başında yer alan bakan lojmanlarının giderlerini devlet ödüyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber