Hükümette göl polemiği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göller Yöresinde kuruyan yaklaşık 14 bin 837 hektar alan, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler arasında polemik konusu oldu.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu'nun Göller yöresinde kuruyan göller ile ilgili soru önergesine verilen yanıtlar, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın topu birbirine attığı sonucunu ortaya çıkardı.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Baloğlu'nun önergesine verdiği yanıtta, sıtma hastalığını önlemek amacıyla başlayan ve tarım arazisi kazanmak için devam eden kurutma işlemlerinin çoğunluğunun DSİ tarafından planlanan ve uygulamaya alınan projeler sonucunda gerçekleştirildiğini söyledi. Pepe, Göller Yöresi içinde son 35-40 yıl içerisinde kurutulan alanlar arasında Avlan Gölü, Karagöl, Ovagelmiş Gölü, Kestel Gölü, Gökçeli Gölü, Gencali Gölü, Pınarbaşı Gölü, Söğüt Gölü Alparslan Gölü gibi örneklerin bulunduğu yaklaşık 14 bin 837 hektar sulak alanın kurutulduğunu ifade etti.

Pepe'nin DSİ'yi suçlar bu yanıtına karşın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise Göller Bölgesinde DSİ tarafından gerçekleştirilen projeler kapsamında yürütülen ıslah projelerinin, Kaş-Ovagelmiş, Elmalı-Avlan ve Korkuteli-Söğüt Gölü ıslah projeleri olduğuna işaret etti.

Söz konusu projeler dışında Göller Bölgesinde DSİ tarafından ıslah edilmiş herhangi bir göl bulunmadığını, son yıllarda Türkiye genelinde yaşanan kurak periyodun bölge üzerinde de olumsuz etkiler yarattığının göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden Güler, yürütülmüş olan ıslah çalışmaları sonucunda alanlarda DSİ tarafından tespit edilen olumsuz herhangi bir durumun gözlenmediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber