Erdogan, Unakıtan'ın arkasında...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan: Çömez'in eleştirilerini aklım almıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı "Ülkeye ve partiye yük oluyorsun, git artık" sözleriyle sert bir dille eleştiren AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in, partinin kuruluşunda özel kalem müdürlüğünü de yaptığını da belirterek, "Bir zamanlar benim bu kadar yakınımda olan insan nasıl olur da böyle şeyler ortaya atar. Aklım almıyor" dedi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) dün gece Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantısında Hatay Milletvekili Fuat Geçen ile birlikte Turhan Çömez'in

Maliye Bakanı Unakıtan'a yönelik sert eleştirileri de değerlendirildi.

Erdoğan, özellikle Turhan Çömez'e yönelik sitemde bulundu.

Çömez'in, partinin kuruluş aşamasında özel kalem müdürlüğünü yaptığını da hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bir zamanlar benim bu kadar yakınımda olan bir insan nasıl olur da böyle şeyler ortaya atar. Aklım almıyor" dedi.

Erdoğan, mektubun yazan ile muhattapı ilgilendiren ve sadece bu kişileri bağlayan mahremiyeti bulunduğunu, Çömez'in bunu ihlal ettiğini belirterek mektubun, basına verilmesini "gayri ahlaki" olarak değerlendirdi.

Çömez'in, "Unakıtan hakkındaki iddialarına kendisinin de inanmadığını, bu iddiaların gerçek olmadığını kendisinin de bilmediğini" söyleyen Erdoğan, parti yönetiminin Çömez ile görüşmesi talimatı verdi. Erdoğan, bu görüşmenin ardından gerekirse kendisinin de Çömez'le görüşebileceğini belirtti. Bu çerçevede parti yönetimi Çömez ve Geçen ile ilgili inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber