5 yıl içinde sınıflar 25 kişilik olacak

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız AKŞAM'a konuştu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 yıl içinde sınıflar 25 kişilik olacak

Yaz süresince okulların tüm eksiklerini giderdiklerini söyleyen Dr. Muammer Yıldız, kullanılmayan sınıfları dersliğe dönüştürdüklerini ve 5 yıl içinde sınıf mevcutlarını ilk aşamada 30, sonrasında ise 25'e çekeceklerini açıkladı.

ERCAN ÖZTÜRK

Bugün 2 milyon 650 bin öğrencinin ders başı yapacağı İstanbul'da Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, okullardaki son durumu ve planlarını AKŞAM'a anlattı. Yaz boyunca okulların tüm eksikliklerini giderdiklerini belirten Yıldız, yeni projeler ve eğitim sistemindeki değişikliklerle ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Yıldız'ın açıklamaları.

ÇOK PROGRAMLI LİSE MODELİ

Genel liselerin Anadolu, Meslek ve İmam Hatip iselerine dönüşmesinden sonra çocuklarımız bu okullara yerleştiler. Puanı yeterli olmayan, sınavda yüksek puan almasına rağmen yerleşemeyen bazı öğrencilerimiz var. Bu çocuklarımız için meslek liselerine sınavsız girebilme imkânı sunduk. Bir de çok programlı liselerimiz var. Bu liselerin içerisinde de hem mesleki programlar hem düz lise dediğimiz orta öğretim programları hem de imam-hatip liseleri var. İstanbul genelinde 13 ilçede 19 çok programlı lisemiz var. Bu sayının 45'e çıkması için çalışmalarımız sürüyor.

KONTENJAN SORUNUnu ÇÖZDÜK

Anadolu liselerinin ek yerleştirmeleri devam ediyor. '574 bin öğrenci açıkta kaldı' şeklindeki haberler doğru değil. Biz İstanbul'daki genel liselerin bir kısmını Anadolu, bir kısımını da mesleki eğitim veren liselere dönüştürdük. Genel liselerin geçen yıl aldığı kapasitenin bir kısmını Anadolu, bir kısımını da mesleki eğitim veren liselere aktarmışız.

5 BİN DERSLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Geçen yıl okullarda kullanılmayan sınıflar veya normalde sınıf olan ancak okul müdürü tarafından kullanılan yerleri dersliğe dönüştürmüştük. Önümüzdeki yıllarda sınıf mevcutlarını önce 30, sonra da 25'e dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunun gerçekleştirmek için tüm planlamamız hazır. 5-6 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bunu 5 yıl içinde standart hale getirmeyi hedefliyoruz.

DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLADIK

Okul dönüşümleriyle birlikte İstanbul genelinde ilköğretim ve liselerin dönüştürülmesiyle ilgili bütün faliyetlerimiz tamamlandı. 5 bin derslikle yeni eğitim ve öğretime hazırız. Güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Toplamda 100'e yakın okulla ilgili güçlendirme çalışması yapılıyor. Anaokulu sayımız 103. Bin 372 sınıfımız var. Bin 244 ilkokulumuz, bin 122 ortaokulumuz bulunuyor. Genel ortaöğretim 211, mesleki ortaöğretimler 313, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı bağımsız İmam Hatip Ortaokulu sayımız 105 oldu. 95 de lisemiz bulunuyor. 64 bin derslikle öğretime devam edeceğiz.

MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ

Çocuk SBS'de yeterli puan alamamışsa, sistem içinde çok güçlü bir hale gelen meslek liselerine gitmeleri bizim için esastır. Velileri ve öğrencileri mesleki eğitim konusunda bilgilendiriyoruz. Bunun için de velilere meslek lisesinin imkânlarını, öğrencinin hangi temel becerilerini kazanacağını ve iş bulma olanaklarını çok iyi anlatmamız gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber