Tecavüz sanıklarının serbest kalmasına bakanlıktan itiraz

EDİRNE'de 16 yaşındaki Y.Ç.'ye tecavüz ettikleri ve fuhuşa teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tecavüz sanıklarının serbest kalmasına bakanlıktan itiraz

Bakanlığın görevlendirdiği müfettiş ile birlikte Edirne'ye gelen Avukat Hülya Yazar Günay, mahkemeye itiraz ederek şüphelilerin tutuklanmasını talep etti.

Edirne'de 16 yaşındaki Y.Ç.'nin verdiği ifadelerde uyuşturucu alabilmek için 150 liraya erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğini ve kendisine 3 kişinin tecavüz ettiğini öne sürmesi üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin, genç kızın ifadesi üzerine ilk olarak mermerci olan 26 yaşındaki amcası F.Ç.'yi gözaltına aldığı ortaya çıktı.

ÖZ AMCASI FUHUŞ YAPTIRMIŞ

Genç kıza cinsel tacizde bulunmak ve fuhuş yaptırmakla suçlanan amca F.Ç.'nin geçen Perşembe günü savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Bir gün sonra savcılık talimatıyla Y.Ç.'nin kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü S.G. (41), M.Ö. (28), S.K. (40) ile fuhuşa aracılık yaptığı iddia edilen arkadaşları O.E.Ö. (24) ve E.A. (37) gözaltına alındı. Savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BAKANLIK İTİRAZ ETTİ

Küçük yaşta kıza tecavüz ve fuhuş olayıyla ilgili tüm sanıkların serbest bırakılması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. İlk olarak 16 yaşındaki Y.Ç.'yi, 12 yaşındaki kardeşi Ö.Ç. ve aynı yaştaki üvey kardeşi Ö.G. koruma altına alınarak Edirne'deki Çocuk sitesine yerleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı temsilen Edirne'ye gelen Avukat Hülya Yazar Günay ve dosyanın soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter, sanıkların serbest bırakılmalarına itiraz etti. Avukat Günay adliye çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine "Suç bariz ve ortadadır. Çocuk suça sürüklenmiş. Kızın yaşı küçüktür. Bu suçlar, dışarıdaki insana emsal teşkil etmesi gerekiyor. 'Ben bunu yaptım nasıl olsa serbest bırakıldım, tutuklanmıyorum' diye kimse dememeli" diye konuştu.

Edirne 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi itirazları değerlendirerek karar verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber