Türk Haber-Sen'den Telekom Personeline ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Telekomun özelleşme süreci sonrasında nakle tabi personelin, nakil hakkı ve iş güvencesi saklı kalmak kaydıyla kurumda beş yıl daha kalması konularına ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Karadavut, "Türk Telekom'un özelleşmemesi için büyük mücadele verdik ancak engelleyemedik. Hukuki mücadelemiz henüz bitmiş değil. Bu mücadelemiz devam ederken, nakle tabi personelin, nakil hakkı ve iş güvencesi saklı kalmak kaydıyla kurumda beş yıl daha kalması konusunda, şirketin icra kurulundan ve hükümetten bir talepte bulunduk. Talebimiz ciddi bulundu ve yoğun bir mücadele sonucunda TBMM'nden öncelikli tasarılar arasına alınarak çok kısa sürede kanunlaştırdık" dedi.

Karadavut, amacımız, yetişmiş insan gücünün, ilgisiz yerlerde heba olmasını önlemek ve bu kurumdan emekli olmasını sağlamaktı. Ayrıca, özellikle 399'a tabi personelimizin senelerdir mağdur olduğu mali konularda, bu mağduriyetini gidermekti.

Karadavut, Özelleştirilmiş bir kurumda, memurların çalışması sağlanmıştır. Bununla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Böyle bir sistem bundan sonraki özelleştirmelerde örnek teşkil edecektir.

İcra kurulu ile yaptığımız çalışmalar sonucu, daha önce açıklanan "burada kalacak olanlara,almış oldukları ücretin dışında başka bir ücret ödenmez" kararı geri çektirilmiş, Senelerdir mağdur olan sözleşmeli personelin, kapsam dışının almış olduğu bütün özlük haklardan faydalanması yönetime kabul ettirilmiştir. Bu bir toplu sözleşmedir. Nakle tabi personelin tamamı memur sendikalarına üye olabileceklerdir. ve 2.Tip iş sözleşme imzalamak isteyenler yazılı talepte bulunacaklardır.

Çıkartmış olduğumuz kanunla, kimsenin kurumdan gitmesi engellenmemiş, aksine, senelerini bu kurumun başarısına adamış, çalışkan, fedakar çalışanlara bir alternatif ortaya çıkartılmıştır.

Çıkan Kanunun ve imzalanacak 2. Tip sözleşmenin çalışana getirdiği hiçbir olumsuz yönü olamamakla birlikte çalışana ne getirdiği önemlidir.

-Yıllardan beri kazandığı deyim ve iş tecrübesiyle alışmış olduğu çalışma ortamında görevine devam etme şansı kazanmıştır.

- Başka kuruma gittiğinde gittiği kurumda maaş farkı kapanana kadar aynı maşı almak zorunda kalacaktı, burada ise devlet memurlarına yapılan kanuni artışlarda faydalanacaklar.

-399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli personel, şirkette çalıştığı sürece emsali Kapsam Dışı personelim her türlü mali ve sosyal haklarına sahip olacaklar.

-Nakle tabi personel şirkette çalıştığı sürede ve daha sonraki süreler içersinde geçen hizmet süreleri hisse devir tarihinde geçmiş sayılarak kıdem aylıklarının hesabında dikkate alınarak kazanılmış hak aylık derece kademeleri yükseltilmeye devam edecektir.

-Nakle tabi personelin vergi dilimi değişikliğinden kaynaklanan ücret kayıpları şirket tarafından karşılanacaktır.

-Bundan sonra devlet memurlarına yapılan artış oran ve miktarları sözleşme ücretine ilave edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber